RockShock

Internetový rockový magazin

Jary Tauber vydává druhé album. Podíleli se na něm Petr Janda nebo Michal Malátný

Text: NetwIN Production

Zpěvák a muzikant JARY TAUBER vydává po dvou letech své druhé album, které nazval Happyendy. Fanoušci na něm najdou celkem devět skladeb. K příležitosti vydání alba si připravil tento kytarista a zpěvák turné, které odstartuje 29. 10. v 19.00 hodin koncertem v pražském Vinohradském pivovaru, kde zároveň za účasti vzácných hostů proběhne i křest alba.

Před dvěma lety vydal Jary Tauber debutové album, jehož kmotrem se stal jeho bývalý učitel z konzervatoře a dnes dobrý přítel a kolega Petr Janda. I tentokrát má legenda kapely Olympic co do činění s další Jaryho tvorbou. Na albu Happyendy se totiž objevuje společná píseň těchto dvou umělců s názvem Stejně jako dřív.

„Je to píseň, která je pozitivně nostalgická, připomíná teenagerská období života, čerpal jsem z vlastní zkušenosti. Myslím, že toto téma zažil snad každý. S dospíváním se každý rozprchne za prací či rodinou, ale je fajn, když se pak po letech sejdeme. Píseň jsem měl původně natočenou jen sám, ale jak už to bývá, vše je jinak a na písni zahostoval Petr – a musím říct, že jsme z toho všichni nadšení. On tomu dodal to, co jsem tam podvědomě od začátku cítil, a moc si toho vážím,“ říká Jary Tauber ke spolupráci s legendou z Olympiku.

Jary Tauber se během tvorby alba stihl oženit, a tak se na něm objevuje i píseň s manželkou Anežkou. Nejedná se však o romantickou baladu, jak by se možná dalo očekávat, ale o energickou skladbu. Na textu k této písni se navíc nepřímo podílel i Michal Malátný z Chinaski.

„Před asi dvěma roky mi přišla ‘omluvná‘ SMS s tím, že Michala nenapadl text na jednu z písní na mé první album, jenže ta SMS byla napsaná jako báseň. A jelikož mě tam zaujaly některé rýmy, postavil jsem na nich s menší úpravou refrén. Pak jsem dopsal zbytek a bylo hotovo,“ vysvětluje kladenský muzikant a zpěvák spoluúčast Michala Malátného.

Kromě toho je na albu dalších sedm skladeb, které se nesou v duchu kytarové tvorby pohybující se na hranici pop-rocku až rocku.

„Kromě hudby jsem oproti minulému albu i hlavním autorem všech textů, inspiroval jsem se osobními zážitky a pocity. Tím se album stává takovou mojí současnou zpovědí,“ svěřuje se hudebník o svém posunu oproti prvnímu albu.

Název alba Happyendy také nevznikl náhodou. Posluchači na něm mohou najít několik skladeb s filmovou tematikou. „Od dětství jsem fanoušek televize a filmu, a proto se mi asi toto téma občas zaplete i do textů, kde třeba popisuji nějaké životní situace filmovou terminologii. např. Sitcom, Soundtrack, Happyendy… Vlastně díky tomu album dostalo i takové pojítko a téma,“ popisuje Jary Tauber téma nového alba.

Album Happyendy vychází 25. 10. a bude dostupné na všech streamovacích službách. Následovat bude Happyendy Tour, která začíná 29. 10. ve Vinohradském pivovaru v Praze, kde proběhne i křest alba. Poté Tauber vyrazí se svou kapelou na další koncerty v klubech po ČR.

Happyendy Tour:
29. 10. – Praha, Vinohradský pivovar
02. 11. – Olomouc, 15 Minut Music Club
08. 11. – Kladno, Auto Da Fé
09. 11. – Hodonín, Club Nautilus
15. 11. – Mladá Boleslav, Williax Klub Heineken
30. 11. – České Budějovice, Rockle Klub
06. 12. – Kutná Hora, Česká 1 Music Club

Související odkazy:
www.jarytauber.cz
www.instagram.com/jarytauber
www.youtube.com/@JaryTauber


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 680

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *