RockShock

Internetový rockový magazin

Wexford mísí na novém albu Silent Key punk a post-hardcore

Text: Collapse Agency

WEXFORD, alternativní kapela ze Sandusky, známá pro svou silnou směs punku a post-hardcoru, se chystá vydat velmi očekávané studiové album Silent Key. Jde o první album kapely od doby, kdy se na jaře roku 2023 Shawn Daley (baskytara) a Jeff Vandebussche (bicí) připojili k zakládajícím členům Andymu Kohlmannovi (zpěv, kytara) a Daveu Muellerovi (kytara, zpěv), čímž se upevnila nová rytmická sekce Wexford.

Silent Key má pro kapelu hluboký osobní význam. Název alba je poctou drahému příteli a mentorovi baskytaristy Shawna Daleyho, který zemřel během procesu nahrávání. Ve světě radioamatérů odkazuje Silent Key na zesnulého operátora, což je symbolizováno jejich ‘tichým klíčem‘ Morseovy abecedy. Závěrečná skladba alba obsahuje působivý tichý obřad klíčů, využívající přímo Morseovu abecedu Shawnova zesnulého přítele, což vytváří emocionální poctu, která umocňuje ducha alba.

Silent Key, produkované Shawnem Patrickem Thomasem Daleyem a nahrané v The Mohawk Studiu v Sandusky, představuje osobitý zvuk Wexford – dynamickou fúzi rytmů, složité kytarové práce a syrových, emotivních vokálů. Artwork alba vytvořený Seanem Carrolem (známým díky práci s Warped Tour, Less Than Jake, Foo Fighters a Mighty Mighty Bosstones), odráží témata zranitelnosti a odolnosti – slovy Fugazi: „A uvnitř vím, jsem zlomený, ale pracuji tak daleko, jak to vidíš, a venku je to všechno jen iluze.“ Tato zpráva slouží jako připomínka pro posluchače, aby se starali o sebe a své okolí.

Album bylo masterováno Brianem Luceyem z Magic Garden Mastering, několikanásobným držitelem Grammy, který spolupracoval s ikonickými umělci, jako jsou The Black Keys, Green Day a další, a zajistil, že Silent Key přináší vybroušený a působivý zvuk. Rozmanité vlivy Wexford – od Hot Water Music a Fugazi po Dinosaur Jr., Social Distortion a The Smashing Pumpkins – jsou protkány celým albem, což má za následek jedinečný zvuk, který hluboce rezonuje s jejich publikem.

Album na Spotify – www.open.spotify.com/album


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 635

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *