RockShock

Internetový rockový magazin

Sóma a autentičnost pozlátek?

Text: Sóma
Foto: archiv skupiny

Dlouholetý projekt SÓMA vypouští do světa videoklip s názvem Howl, natočený ve stísněných prostorách Valašských zkušeben.

Howl (vytí) je o ‘ukňučených‘ lidech, kteří si stěžují na problémy, které neřeší. Deset let mění práci, přestávají kouřit každý druhý den, jsou v partnerském vztahu, který ani na začátku nefungoval, zkrátka jsou uvěznění v začarovaném kruhu a neznají úniku.

Snaha zachytit úzkost stísněných prostorů, jak na nás dnešní společnost působí, bylo klíčové. Je totiž zvláštní, jak je na planetě více lidí, než kdy v historii existovalo. Jsme lépe propojení, než kdy bylo možné, a výsledek je? Největší nárůst pocitů osamocení a izolace v historii.

Všichni máme své narcisistické koutky na Instagramech a podobných místech a onanujeme do širokého okolí bez povšimnutí s nadějí, že to jednou přijde, pocit lásky, spokojenosti, uznání atp.

Proto chceme naší muzikou lidi přivést zpátky do reality, že život je třeba prožít, vykašlat se na pozlátka a přijít za námi na koncert tuhle frustraci ze sebe dostat. Howl je naše první vlaštovka a budeme moc vděční za každého posluchače na YouTube nebo Spotify.

Multilink – www.linktr.ee/somacrue

Na klipu spolupracovali:
Jiří Votava – kamera
Martin Roženek – audio
Lukáš Vichtora – zpěv
Matěj Fabiánek – el. kytara, zpěv
David Enge – el. kytara
Tomáš Jež – baskytara
Petr Juráň – bicí

Více o videoklipu vypovídá kameraman Jiří Votava: „Pár kluků od Vsetína, kteří si chtějí splnit sen a zviditelnit svou kapelu. Naprosto úžasná parta, se kterou se mi neskutečně dobře natáčelo, protože jsou to naprosto stejní kokoti, jako jsem já (myšleno jen v tom nejlepším slova smyslu). Navíc do mě vložili důvěru, nechali mi s tvorbou klipu volnou ruku a vše, co jsem vymyslel, dokonale nachystali. Domluvili prostory, posháněli vše potřebný a dva dny polepovali celou místnost textama a spoustu dalšího.“


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 897

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *