RockShock

Internetový rockový magazin

Legendy The Offspring přivezou do Prahy novou desku; vystoupí společně se Simple Plan

Text: Anna Vašátková

Legendární THE OFFSPRING, kteří letos slaví 40 let na scéně, se po fenomenálním headline vystoupení na Rock For People 2024 vracejí příští rok se sólovým koncertem, a hlavně s novou nabitou deskou Supercharged v rámci The Offspring: Supercharged Worldwide In ’25 Tour.

„Název Supercharged perfektně vystihuje současný svět, v němž se zdá, že jsou všichni rozvášnění jak v reálném životě, tak i na sociálních sítích,“ říká Dexter Holland, zpěvák, kytarista a skladatel skupiny The Offspring. „Také ale odkazuje na zvuk některých mých oblíbených desek od AC/DC po Operation Ivy. Ať už z hudebního, nebo kulturního hlediska vás album zasáhne velmi niterně.“

Na turné je doprovodí oblíbení kanadští rockeři a hitmakeři SIMPLE PLAN, které není třeba českým fanouškům více představovat. Dvojice kapel vystoupí 2. října 2025 v pražské Sportovní hale FORTUNA. Vstupenky v prodeji od 18. října, 10.00 hod. na www.rockforpeople.cz.

The Offspring jsou americká punkrocková skupina z Garden Grove v Kalifornii, která vznikla v roce 1984. Původně vznikla pod názvem Manic Subsidal a její sestavu tvoří zpěvák a kytarista Dexter Holland, kytarista Noodles, baskytarista Todd Morse, bubeník Brandon Pertzborn a multiinstrumentalista Jonah Nimoy. Během své dlouholeté kariéry vydali deset studiových alb. The Offspring se často připisuje – vedle dalších kalifornských kapel, jako jsou Green Day a Rancid – zásluha za rozšíření punk rocku do celosvětového mainstreamu s hity jako The Kids Arenʼt Alright, Youʼre Gonna Go Far, Kid, Self Esteem, Why Donʼt You Get A Job? a desítkami dalších. Po celém světě prodali přes 40 milionů desek, což z nich dělá jednu z nejprodávanějších punkrockových kapel v historii.

Frontman The Offspring Dexter Holland je kromě pěveckého talentu a songwritingu i držitelem doktorátu z molekulární biologie, se kterým sbírá mimohudební úspěchy a přednáší po celém světě. Díky tomu také přijal pozvání do pořadu České televize Hyde Park Civilizace živě s moderátorem Danielem Stachem na loňském ročníku festivalu Rock For People.

Album The Offspring – Supercharged (2024)
Jenom The Offspring dokážou natočit tak vysokooktanové album jako Supercharged. Agresivní, melodická, výrazně jihokalifornská a zároveň univerzální deska využívá nepředvídatelnou energii života v 21. století a mění ji v pozitivní a inspirativní sílu.

Deset skladeb na albu Supercharged, které produkoval Bob Rock, zachycuje kapelu The Offspring, jež stála u zrodu jihokalifornské punkové scény, v době její největší slávy. Hollandovy texty jsou ostré jako břitva a prezentované jedním z nejrozpoznatelnějších hlasů v hudbě. Hlavní kytarista Noodles, od roku 1985 Hollandova pravá ruka, drtí a řeže. V singlech Superhcarged, jako je Light It Up, potvrzují svou pověst jednoho z nejsilnějších tvůrčích týmů punk rocku.

Simple Plan z kanadského Montrealu vznikli už v roce 1995 pod názvem Reset, ze kterého po několika letech koncertování, nahrávkách a personálních změnách vznikli Simple Plan tak, jak je dnes zná celý svět, ve složení Pierre Bouvier, Sébastien Lefebvre, Chuck Comeau a David Desrosiers (do roku 2020). V roce 2002 vydali pod názvem Simple Plan debutové album No Pads, No Helmets… Just Balls, které obsahovalo hity jako Iʼm Just a Kid, Perfect, Iʼd Do Anything a další. K dnešnímu dni mají na svém kontě šest studiových alb, tisíce vyprodaných koncertů po celém světě a nekonečné zástupy fanoušků, kteří s kapelou vyrostli a stále ji milují.

Související odkazy:
www.offspring.com
www.facebook.com/Offspring
www.youtube.com/@offspring
www.facebook.com/events/1072244917631433


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 702

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *