RockShock

Internetový rockový magazin

Už 28. 10. se bude v Modré Vopici experimentovat na finský způsob. Přijedou legendární Waltari, aby připomněli kultovní album So Fine!

Text: Jiří Olszar

Finská crossoverová legenda WALTARI, která je na světě už bezmála 40 let, má velice úzké vazby nejen na české fanoušky, ale i na tuzemské muzikanty. Již 28. 10. přijedou stvrdit toto pouto do pražského klubu Modrá Vopice, kde připomenou především kultovní album So Fine!

Vstupenky je možné stále zakoupit v předprodeji na adrese www.smsticket.cz za 500 Kč. Na místě v den koncertu pak budou za 550 Kč.

Waltari vznikli v roce 1986 a nahrávka So Fine! vyšla u Roadrunner Records o osm let později jako třetí řadové album. Na jeho vzniku se podíleli i tři současní členové kapely: zakladatelé Kärtsy Hatakka      (zpěv, baskytara, klávesy, programování) a Jariot Lehtinen (kytara), a také kytarista Sami Yli-Sirniö, známý především díky působení v thrashmetalových Kreator.

Setlist samozřejmě nebude opřen jen o desku So Fine! a Waltari sáhnou i po dalších klenotech ze své bohaté sbírky. Dost možná bude mapovat poslední best of album 3rd Decade – Anniversary Edition, kde samozřejmě nechybí ani nově nahraná titulní skladba So Fine. V každém případě můžete očekávat luxusní hudební zážitek, který zboří veškeré žánrové mantinely.

Zážitek bude umocněn i dvojicí předkapel. Jako support se zde představí výborná hardcore/metalová parta D.O.P. ze Žďáru nad Sázavou a belgické doommetalové duo PVRS.

FB událost – www.facebook.com/events/926923796120403

Související odkazy:
www.waltariband.com
www.facebook.com/waltariofficial
www.modravopice.eu
www.facebook.com/modravopice.eu


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 726

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *