RockShock

Internetový rockový magazin

Honza Křížek ve středu zakončí své turné v pražské Malostranské besedě. Během koncertu pokřtí nejnovější album III

Text: NeteIN Production

Zpěvák a multiinstrumentalista HONZA KŘÍŽEK letos vydal novou rockovou desku plnou silných melodií a kytarových riffů s prozaickým názvem III. Objevuje se na ní i nečekaný host – japonský samuraj nebo cover verze lidové písně. Nové album III představil na svém turné, které zakončí ve středu16. října v pražské Malostranské besedě. Během koncertu nebude chybět ani křest alba za účasti hostů.

Ačkoliv Honza Křížek své třetí sólové album III vydal v dubnu letošního roku, samotný jeho křest se za účasti vzácných hostů uskuteční až nyní. Křížek z alba představil již energické singly Ve tmě, Tekutý písky a k písni Světlem do tmy (www.youtube.com) natočil videoklip v kulisách podvečerní Prahy.

„Na albu posluchači mohou slyšet kombinaci rockové hudby s lehkou elektronikou. Velký důraz jsem kladl na texty, ty se tematicky dotýkají temných stránek, které v sobě všichni máme, a našeho vnitřního boje s nimi. Záleží na každém z nás, jestli se rozhodne v sobě živit špatné, nebo dobré zvíře,“ popisuje zpěvák a skladatel Honza Křížek zrod alba, které vznikalo dva roky.

S novým albem se fanoušci Honzy Křížka mohli seznámit již během letních koncertů a následného turné, během kterého natočil kameraman a střihač Jiří Vober dostatek záběrů, aby tak mohl vzniknout nový videoklip k písni Poď se mnou! (www.youtube.com), která rovněž nechybí na nové desce III.

Závěrečný koncert v rámci turné a zároveň křest alba se uskuteční ve středu 16. října od 20.30 hodin v pražské Malostranské besedě. Album III pokřtí novinář a spisovatel Jakub Szántó, cyklo ultramaratonec Daniel Polman a moderátorka Petra Křížková. Vstupenky jsou k dostání v předprodejní síti Ticketstream (www.ticketstream.cz).

Honza Křížek letos slaví 30 let na hudební scéně. Je spoluzakladatelem kapely Walk Choc Ice, která v devadesátých letech patřila k tuzemské klubové špičce. Poté spolupracoval a hrál s mnoha vynikajícími hudebníky v čele s Ivanem Králem nebo Davidem Kollerem v jeho Kollerbandu, a především byl 12 let kytaristou a zpěvákem obnovené sestavy Blue Effect Radima Hladíka. Po jeho odchodu se rozhodl vstoupit na sólovou dráhu a v roce 2017 vydal debutové album Honza Křížek. O čtyři roky později následovalo crossoverové album Revoluce.

FB událost – www.facebook.com/events/760020636199264

Související odkazy:
www.honzakrizek.cz
www.facebook.com/honzakrizekfcb
www.instagram.com/honzakrizek


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 856

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *