RockShock

Internetový rockový magazin

Cocotte Minute dělají Best Off Khou tlustou čáru za dvěma dekádami

Text: Hanka Bukáčková

Před 20 lety vtrhli na nu-metalovou scénu COCOTTE MINUTE se svým debutem Czeko a z vrcholné mety, kde udávají pravidla a směr, neslezli. Za tu dobu vydali nespočet singlů, které se staly hity. Důkazem toho je nabitá výběrovka s prostým názvem Best Off Kha, kde najdete kultovní skladby Králům koruny, Srdce, Czeko, Můj čas, Řeka, Lodě.

Best Off Khu si vlastně složili sami fanoušci, jednak podle hlasovaní na našem webu a taky podle čísel poslechovosti ze Spotify. A my máme z jejich výběru radost. Vybrali opravdu to nej, co jsme zatím udělali,“ chválí fanoušky zpěvák Zeller.

Výběrovka vyšla 4. října na (prvním) vinylu, CD a onlinech a je takovým shrnutím jejich dosavadní kariéry. Fanoušci měli navíc možnost si vinyl s konkrétním pořadovým číslem předplatit na květnovém Zllo festu kapely. Kromě klasického vinylu, který šel do prodeje v říjnu, nabídla kapela možnost předobjednat si i limitovanou 333kusovou číslovanou sérii s překvapením, kterou fanoušci vykoupili během tří dnů.

K výběrovému albu zároveň vyšel i první video singl s názvem Veď mě!

„Grafiku našeho historicky prvního vinylu nemohl dělat nikdo jinej než náš nehrající grafický kapitán Dan Kurz. Už víc než osm let je jeho grafika naší tváří a je v tom sakra dobrej – vinyl bude prostě nádhernej,“ shrnuje Zeller.

K bestofce se váže i turné, které startuje 11. října v Aši, koncertní šňůra povede přes velká města a uzavře ji dvojkoncert v půlce prosince v pražské Akropoli. Nebudou chybět (stále nové) velké LED obrazovky se speciálními vizuály. Jako předkapela vystoupí šumperská BYT ČÍSLO 4, která vydala debut Čtyři stěny a hostovala na již zmíněném Zllo festu. Křest proběhne právě na pražských koncertech.

Vstupenky – www.smsticket.cz

Přehled zastávek turné:
11. 10. – Aš, LaRitma
12. 10. – Plzeň, Šeříkovka
18. 10. – České Budějovice, mcFABRIKA
08. 11. – Pardubice, Žlutý pes
09. 11. – Ústí nad Labem, Národní dům
22. 11. – Kopřivnice, MusicBar Drago
23. 11. – Olomouc, S-klub
06. 12. – Liberec, Bunkr
07. 12. – Brno, První patro
13. 12. – Praha, Palác Akropolis
14. 12. – Praha, Palác Akropolis

Související odkazy:
www.cocotteminute.org
www.facebook.com/CocotteMinuteBand
www.instagram.com/cocotteminute
www.youtube.com/@COCOFACTORY


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 833

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *