RockShock

Internetový rockový magazin

Psychedelici Olaf Olafsonn And The Big Bad Trip pokřtí novou desku v libeňské synagoze

Text: Anna Mašátová

Jedna z předních kapel domácí psychedelické scény OLAF OLAFSONN AND THE BIG BAD TRIP má za sebou perný rok. V rámci návratu k elektrickému zvuku obohatila sestavu o klavír a v nové pětičlenné sestavě natočila v létě 2024 ve studiu Golden HIVE novou desku s názvem Soul Retrieval. Oslavu vydání vinylové verze si OOATBBT naplánovali na 10. října v netradičním prostoru Nové libeňské synagogy na pražské Palmovce.

Big Bad Trip na tomto koncertě představí právě materiál z nového alba Soul Retrieval, na které se syrovostí sobě vlastní kombinuje klasickou psychedelii, kterou kapela proslula mezi svými stávajícími fanoušky, se svou vlastní verzí avantgardního jazzu, kde dominuje klavír. Cizí novým skladbám nejsou ani občasné výlety za hranice progresivního rocku.

Soul Retrieval je přesně to, jak zní naše nová sestava. Po intimním akustickém období se vracíme zpět do tvrdého zvuku a na novince ukazujeme, že nám zase není nic cizí a ani nic svaté,“ říká zakladatel a motor skupiny Olaf Olafsonn.

Kromě OOATBBT se návštěvníci koncertu mohou těšit i na spřízněnou noiserockovou senzaci MANCY SONO, která celý večer otevře. O vizuální stránku věci se již tradičně postará skupina Weird Visuals. Vstupenky k zakoupení pouze na místě.

Související odkazy:
www.facebook.com/olafolafsonnandthebigbadtrip
www.bigbadtrip.bandcamp.com/track/full-divinity
www.open.spotify.com/artist/1Rbs4HiMEricUJN0cSDziU


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 655

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *