RockShock

Internetový rockový magazin

Nadějná brněnská kapela HiJacks vydává debutový singl a videoklip k písni Hello

Text: HiJacks

Z brněnského hudebního podhoubí roste další naděje. HIJACKS – jejichž začátky sahají do centra folkloru, jihomoravské Strážnice – jsou kapela, která toho stihla za svoji existenci poměrně hodně, co se živého hraní týče. Opakovaná vystoupení na brněnském náměstí Svobody, včetně zahajovacího koncertu Majálesu, a plné legendární brněnské kluby Fléda, Metro, Melodka, Artbar aj. Nyní vydává debutový singl a videoklip k písni Hello. Singl vychází v distribuci vydavatelství Supraphon v digitální podobě.

„Hello odkazuje textově na dobu pandemie, kdy se lidé nemohli scházet, bavit a poznávat se – tak trochu jsme chtěli dát průchod těm pocitům, mimo jiné z důvodu muzikantské frustrace, protože nebylo možné hrát živé koncerty. Dokončili jsme jej těsně po pandemii a Hello se zdál být, s jistou dávkou nadsázky, ideálním otvírákem k návratu. Od té doby se stal ‘fan-favourite‘ songem našich koncertů, a dává tak smysl, že bude první písní, která dostává i vlastní klip,“ říká kytarista Adam Žák.

Píseň spatřila světlo světa koncem roku 2023 v zábřežském studiu TA-MUSICA pod taktovkou producenta Aloise Pospíšila, který své producentské i hráčské zkušenosti piloval v šumperské kapele Trocha klidu. Klip byl natočen na jaře 2024 pod vedením kreativního dua Matěj Zicháček a Vojtěch Sukup. Hlavním cílem videoklipu je předat aspoň malou část energie, kterou se živá vystoupení HiJacks pyšní. Kapela v nejbližší době vyhlíží nahrávání debutového alba, které zvukově a tematicky naváže na její vlajkový singl.

Podrobné informace na www.supraphonline.cz/album/834728-hello.

Související odkazy:
www.facebook.com/hijacks.music
www.instagram.com/hijacks.music
www.youtube.com/@hijacks_ifyousayso


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 809

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *