RockShock

Internetový rockový magazin

Závislost, katarze i proces uzdravování – Dead Dog Legacy představují singl a videoklip High

Text: Anna Mašátová

Tomm Prochazka, zpěvák a kytarista zaniklé kapely Dirty Old Dogs, pokračuje v tvorbě s novým projektem navazujícím na odkaz ‘psů‘. DEAD DOG LEGACY se představují v plné parádě s novým singlem a videoklipem High.

Dirty Old Dogs svou poslední deskou Let’s Burn Heaven Again zpracovávali důležitý léčivý aspekt bolesti ze změn a jejich nutnosti. Zánik kapely byl doslova očištěním starých ran a křivd zanesených špínou minulosti. S Dead Dog Legacy jde Prochazka ještě dál, témata písní se zaměřují na otázku konce a potřeby jeho přijetí.

„Předchozí kapela mi dokázala pomoci vypořádat se s řadou nepříjemných situací. Ať jsem v životě zažíval cokoliv, muzika to vždy reflektovala. Obnažení se skrze hudbu mě dělá zranitelnějším, ale zároveň mohu nahlédnout dál, než mi moje ego leckdy dovolí. Mění se název, mění se přístup, ale základ zůstává. Věřím, že porozumění smrti mě může zbavit strachů, které mi brání v rozvoji člověka jako takového. A právě hudba je můj nástroj k pochopení i prostředkem k předávání myšlenek,“ vysvětluje Prochazka.

Novinka High mluví o konzumním způsobu života a závislostech plynoucích z nestřídmosti, ne však z pohledu kritiky, ale prožitku.

„Pád na dno, deprese, partnerské a rodinné krize, násilí, smrt. Takové prožitky jsou strašné, ale jsou i obrovskou zkušeností, kterou člověk může předávat dál. Základem je pochopení sebe i druhých. Hojení bývá zkrátka někdy velmi nepříjemné,“ dodává Prochazka.

Skladba se nahrávala v Olomouci v prostorách zkušebny a studia kapely, o mix a mastering se postaral Amák Golden z pražského studia Golden HIVE. Videoklip vznikl během noční projížďky Olomoucí a jejím okolím.

Kapela ve složení zpěvák a kytarista Tomm Prochazka, kytarista Jan Zatloukal, baskytarista Romero Parada, bubeník Pita a doprovodná zpěvačka Zuzana Neubauerová momentálně dokončuje pod producentským dohledem Amáka Goldena debutové album s plánovaným vydáním na jaře 2025. Živě můžete Dead Dog Legacy slyšet a vidět 8. listopadu v olomouckém Jazz Tibetu společně s pražskou kapelou SYNOVÉ SMRTI.

Multilink singlu – www.linktr.ee/dead.dog.legacy

Související odkazy:
www.facebook.com/dead.dog.legacy
www.instagram.com/dead.dog.legacy


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 907

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *