RockShock

Internetový rockový magazin

Purnama představuje svou první českou skladbu po více než deseti letech

Text: Michal Šedivý

Kapela PURNAMA oznamuje, že po více než deseti letech působení a prezentování skladeb výhradně v anglickém jazyce přichází s novou skladbou Pamatuj na smrt. Tato skladba představuje návrat k mateřštině a je expresí hlubokých emocí a myšlenek zpěváka Jakuba Vitáka.

„Kuba, náš frontman, nás přesvědčil o tom, že v češtině může nacházet mnohem autentičtější vyjádření svých pocitů a myšlenek, a právě proto jsme se rozhodli pro tento krok. Čeština podtrhuje přirozenost, o kterou se jako kapela snažíme. V Pamatuj na smrt můžete slyšet Kubu, jak se vyjadřuje k tomu, co se v současnosti kolem nás děje, i k tomu, co nás jednou všechny čeká. Vyjadřuje svůj postoj k válce. Na nás je, jak se k těmto výzvám postavíme – každý z nás píše svůj vlastní příběh,“ říká manažer kapely Michal Šedivý.

Proces nahrávání a produkce skladby vzala Purnama do vlastních rukou. Zvuk vytvořil kytarista Daniel Seibt (Purnama), zatímco střih a vizuální prezentaci záběrů vytvořil Jakub Šuryken (Decadent Records) z nahrávek pořízených na telefon. Purnama si vzala za cíl, aby video ukázalo další aspekt přirozenosti kapely, a přiblížilo tak kapelu svým fanouškům jiným způsobem, než jak jsou zvyklí Purnamu vidět na koncertech či ve standardních videoklipech.

„Pamatuj na smrt je nejen novou kapitolou naší hudební cesty, ale také výzvou pro všechny posluchače, aby se zamysleli nad svým vlastním příběhem v tomto zamotaném světě. Nebo až jim život uloží do cesty nelehké rozhodnutí,“ doplňuje Jakub Viták.

Související odkazy:
www.purnama.cz
www.facebook.com/purnamacz
www.instagram.com/purnamacz
www.youtube.com/@PurnamaMetal


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 654

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *