RockShock

Internetový rockový magazin

Cold Meat Party v pátek vydávají debutové album Never Early Always Late, chystají křest v Praze i Brně

Text: Anna Vašátková

„Sonda pod okoralou vrstvu na lidském srdci,“ říká frontman COLD MEAT PARTY Honza Podskalský o hudbě, která definuje čtyřčlennou indie new school garage kapelu působící třetím rokem na české scéně. Už tento pátek 27. 9. konečně vydávají debutové album s názvem Never Early Always Late a ve stejný den ho také pokřtí v kulturním prostoru Kafara Brno. Pražský křest v Café V lese je naplánovaný o týden později na sobotu 5. října. Fanoušci se mohou těšit na fresh kytarovou muziku, kterou skvěle podtrhují charakteristické vokály a celkový psychedelický pohodový vibe ve stylu subžánru sunshine pop. Ochutnávku v podobě prvního singlu s názvem Stayin’ Inside vypustila kapela do světa už minulý týden v pátek. Cold Meat Party, které do svého výběru 50 Nadějí české hudby pro rok 2024 zařadil hudební magazín Headliner, mají za sebou přes 30 odehraných koncertů, například na festivalu Povaleč nebo na showcase festivalu a konferenci Prague Music Week. Jako support si je v

Praze vybral i kanadský hudebník Ekkstacy. V rádiích je též na co se ohlédnout, a to hlavně na 5 týdnů se singlem Cut The Wire v hitparádě Velká sedma Radia 1 a také úspěch ve Startéru Rádia Wave, kde se svým úplně prvním singlem Last Day On Earth postoupila kapela mezi finalisty.

Kytarová údernost Cold Meat Party se snoubí s až newwaveově minimalistickými bicími a výraznou basovou linkou, floutkovský zpěv frontmana Honzy Podskalského dává stejně tak pocítit optimismus, jako odhaluje temná zákoutí lidské duše. Patrné jsou vlivy kapel jako The Strokes, Modern Lovers nebo Television. Sama kapela pak přiznává společné okouzlení indierockovou americkou kapelou Broncho, která je inspiruje, a dokonce jim prý i změnila život. Společná láska k téhle kapele přivedla loni klukům i nového baskytaristu Pavla Ďuriše, se kterým si hned padli do oka.

Album Never Early Always Late podává kolážovou reportáž o životě lidí odmítajících dospět. „Jediný koncept za albem byla od začátku upřímnost a otevření světa, který hudba lidem rozkrývá nebo jim umožňuje ho aspoň na dobu trvání jedné písně spatřit,“ říká Honza a dodává: „Čas, srdce a střet s realitou, pragmatičností a neúprosností světa jsou ústředními motivy otevírající vír, který v různé intenzitě láká posluchače do svého středu.“ Kromě kapely

na albu pracovalo mnoho dalších talentovaných a nadaných umělců. Roční rezidence kapely ve studiu Andel Sound na pražském Smíchově byla pod vedením Erica Stevensona, který v minulosti spolupracoval například s Gordonem Raphaelem (producentem prvních dvou alb kapely The Strokes). Po zvukové a aranžérské stránce se na albu podílel také Matyáš Adámek, který je známý hlavně svým autorstvím v kapelách Island Mint a Humdrum Lighthouse. Hostem alba byla zvuková umělkyně Klárka Ondračková, která s kapelou hrála ještě v jejím úplném zárodku a která v současnosti působí v kapele Seaslugs Of The Coral Reef Shrine You Imagined While Looking Through The Dark Waves. Mix a master obstaral Jan Vančík, který vystudoval zvukové inženýrství na London College Of Music ve Velké Británii.

Tahle čtyřčlenná kapela postavená na dvou kytarách, baskytaře a bicích, které sem tam doplní syntezátorové ambientní zvuky, vznikla jako středoškolský projekt už v roce 2015 v Plzni. Po dobu svého působení prošla vývojem a několika personálními změnami, aby dospěla a nabyla sebevědomí. Suverénně naplno začala fungovat před třemi lety, kdy se k zakládajícím členům Honzovi Podskalskému (zpěv, kytara) a Petru Jiskrovi (kytara) přidal bubeník Dalibor Knapp a později i baskytarista Pavel Ďuriš. Současné koncerty pracují s ryze živě hranými party, nepoužívají žádné samply ani podkresové stopy z playbacku. Energie živých koncertů je právě díky těmto kvalitám nezaměnitelná. Neučesaný projev a taneční kreace kontrastují s perfektně sehranými písněmi, které obestavují kapelu a publikum bezpečnou zdí zvuku.

Křest alba se speciálním hostem CURK:
27. 09. – Brno, Kafara Brno (vstupenky)
05. 10. – Praha, Café V lese (vstupenky)

Další koncerty:
04. 10. – Liberec, Stereo Café
24. 10. – Plzeň, Mōōvement
30. 11. – Strakonice

Související odkazy:
www.id.ffm.to/never_early_always_late
www.open.spotify.com/album/5UsVL9QGEFqB0l92MQsfnx
www.youtube.com/@coldmeatparty9721
www.instagram.com/realcoldmeatparty
www.facebook.com/coldmeatparty
www.youtube.com/watch?v=_fEXB5a9ajI


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 671

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *