RockShock

Internetový rockový magazin

Random Choices hrajú bowling ako Big Lebowski. Neboja sa žiadneho žánru a rôznorodosť ich muziky nemá hraníc

Text: Pavol Dráb

Rockové zoskupenie RANDOM CHOICES z Trenčína s farbami funku a popu, charakteristické tiež svojím energickým vystupovaním sa po romantických skladbách pustilo do filmu. Kultová komédia Big Lebowski z roku 1998 napísaná a režírovaná bratmi Coenovcami ich uchvátila svojim situačným humorom a absurditou dejovej línie natoľko, že ju poctili vlastnou tvorbou.

Kto by nechcel, aby mu život plynul pohodovým tempom a hlavnú úlohu v ňom zohrávali rodina a verní priatelia. Big Lebowski je film známy svojim ležérnym životom, vášňou pre bowling a kokteilom White Russian. „Námet na text vznikol, keď som po pár rokoch zase raz pozeral môj obľúbený film Big Lebowski. V podstate som sa snažil opísať dej príbehu. Pôvodne mal song ešte jednu slohu navyše, ktorú sme ale pred nahrávaním nakoniec vystrihli,“ spomína na vznik skladby frontman Marek Hrdlička.

The Dude prináša mnoho energie
Film poskytuje mnoho komédie i energie, ktorú chalani preniesli do svojej novej tvorby The Dude. „Koncerty, hranie, celkovo život kapely, energia, ktorú tomu dávame, ale aj dostávame späť je neodmysliteľnou súčasťou. Big Lebowski nás popravde asi zas tak moc neodzrkadľuje. Čím dlhšie spolu hráme, tým viac si vážime aj naše priateľstvo, ale nie je to, že by sme boli nerozluční priatelia ako Dude, Walter a Donny vo filme. Každý máme svoje životy a zároveň jeden spoločný, kde tvoríme hudbu.“

Žije pre svoju jedinú záľubu, bowling
Marek Hrdlička o svojom obľúbenom filme: „Pre mňa osobne je to najlepšia kultová komédia, akú som videl. Herecké výkony, tá absurdita dejovej línie, uvoľnenosť, situačný humor. Zároveň sa to krásne hrá s atmosférou, ktorú som sa snažil zachytiť v texte. Druhá vec, ktorou sme sa chceli priblížiť filmovej inšpirácii, je zafarbenie samotného videoklipu. V predlohe sú farby akoby ‘vyblité‘, ako to nazval editor Lukáš Kučera z kapely Them Swithceroos, a myslím, že sa to podarilo celkom pekne napodobniť. Zároveň druhý člen tohto dua, David Lecián, sa postaral o kameru. Bowling vo videoklipe, bolo to hlavne kvôli filmu, ale nakoniec nás to celkom bavilo. Tak sme sa aj rozprávali, že musíme hrávať bowling častejšie ako taký kapelný teambuilding.“

Rôznorodosť je našou podstatou
„Hudobne som už dlhšie fascinovaný kombináciou funky a rockovej muziky. S bubeníkom Dominikom Krasuľom sme začali jamovať na úvodný riff a neskôr som dopísal linky pre ostatné nástroje. Na nahrávanie prijal pozvanie aj môj brat Marián Hrdlička, absolvent JAMU, ktorý nahral husľovú linku, a saxofónistka Betka Hajná. Niektoré veci potom vznikli priamo v štúdiu Randal Group Production u Jimiho Cimbalu. Jimi je fakt skvelý producent a je radosť s ním pracovať. Nahrali sme tam hneď aj ďalší singel, na ktorý sa fanúšikovia môžu tešiť pred Vianocami,“ s nadšením dokončil spevák Marek Hrdlička.

Súvisiace linky:
www.facebook.com/randomchoicessk
www.instagram.com/random_choices_sk
www.youtube.com/@randomchoicessk


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 686

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *