RockShock

Internetový rockový magazin

Světoznámý klavírista Peter Bence, jenž proměňuje klavír v celý orchestr, brzy zavítá do Prahy. Klavírní Ed Sheeran se představí v O2 areně

Text: BrainZone Promotion

Celosvětově uznávaný klavírní virtuos PETER BENCE konečně zavítá do Prahy. Svoji show, během které na jednom klavíru vytvoří celý orchestr, představí v pátek 11. října 2024 v pražské O2 areně. Lístky na nezapomenutelný koncert jsou stále v prodeji v sítích Ticketportal a Ticketmaster.

Peter Bence, klavírní génius, je jedním z nejznámějších současných maďarských hudebníků na světě. Mezi jeho obdivovatele patří světové hvězdy jako Neil Patrick Harris, Eros Ramazzotti nebo několikanásobný držitel cen Grammy a Oscar Hans Zimmer, se kterým má velmi vřelý vztah. Osobní přátelství ho rovněž spojuje se šestnáctinásobným držitelem Grammy Davidem Fosterem, který nahrával pro takové hvězdy, jako jsou Michael Jackson, Whitney Houston, Beyoncé, Celine Dion, Michael Bublé nebo Barbra Streisand.

Foster dokonce o Peterovi prohlásil: „Peter Bence je klavírní Ed Sheeran. A navíc nezpívá, což znamená, že stejného efektu dosahuje pouze svým nástrojem.“ Foster tím naráží na Benceho skladatelskou a jevištní práci, kdy pomocí dotyků vytváří různé zvuky z těla klavíru a skládá je na sebe tak, že výsledný efekt působí jako hra celého orchestru, i když slyšíme jen samotný klavír.

Benceho inovativní styl, jenž spojuje klasickou a populární hudbu, bude mít možnost naživo slyšet i tuzemské publikum. V rámci evropského turné Pianosphere vystoupí 11. října v O2 areně.

Více informací a předprodej vstupenek:
www.koncertpromo.cz/peter-bence
www.o2arena.cz/events/peter-bence-2

Související odkazy:
www.peterbence.com
www.facebook.com/BencePeterMusic
www.instagram.com/bencepetermusic
www.youtube.com/@BencepeterOfficial


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1085

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *