RockShock

Internetový rockový magazin

Dan Bárta & Illustratosphere doplňují svoji diskografii o nikdy nevydaná LP

Text: Warner Music

Alba Animage a Maratonika vycházejí poprvé na LP. DAN BÁRTA & ILLUSTRATOSPHERE tak zkompletovali svoji diskografii ve vinylovém formátu.

Animage natočil Dan Bárta s Illustratospehere ve složení Filip Jelínek, Jaroslav Friedl, Stanislav Mácha, Robert Balzar a Jiří Slavíček v roce 2008. V roce 2013 už se na Maratoniku vrátil na pozici kytaristy a spoluproducenta Miroslav Chyška. Alba navázala na svoje předchůdce Illustratosphere (2000) a Entropicture (2003) a díky eklektickým písním v mixu originality, prvotřídního zvuku a muzikantského cítění opět přinesla skupině vřelé přijetí od posluchačů i odborníků.

„Na Animage jsme zkusili trochu vybočit, víc si zahledat a ještě se rozkošatět, což bylo nutné k tomu, abychom se měli na Maratonice kam vrátit,“ říká s nadsázkou Dan Bárta. „Klíčová ale byla obměna sestavy a konceptu – Standa Mácha a Jarda Friedl, kteří skupinu opustili, a Míra Chyška, který se vrátil, jsou hráči s rukopisem, ze sextetu se stal kvintet, piano a akustická kytara logicky ustoupily a Míra má navíc k tomu jasnou představu o celkovém zvuku. Ty desky jsou jiné, ale s odstupem je vlastně překvapivé, jak hodně je v nich obou slyšet, že vyrůstají z podobného kořání,“ dodává.

Po letošní reedici alb na CD vycházejí nově i na vinylu a Dan Bárta & Illustratospehere je připomenou na svých koncertech Němá éra tour.

Termíny koncertů – www.danbarta.cz/cz/koncerty

Související odkazy:
www.danbarta.cz
www.facebook.com/illustratosphere
www.instagram.com/dan_barta_official


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 648

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *