RockShock

Internetový rockový magazin

The Fialky si zařvali Punks Not Dead a vyrážejí na turné s SPS

Text: The Fialky

Na neobvyklém formátu flexi singlu vydává PHR Records první ukázku z připravované nové desky kapely. Ta je avizována na únor, kdy THE FIALKY oslaví dvacet pět let své existence. Aktuální novinka vychází jednoduše pod názvem Punks Not Dead a obsahuje dvě skladby – Snad není konec a Řvem dál.

Grafická úprava EP/singlu i druhá bonusová skladba jasně odkazují na legendární stejnojmenný debut britských klasiků The Exploited (Punkʼs Not Dead). Flexi pak vychází ve čtyřech barevných provedeních jako číslované limity. EP vyšlo i na všech streamovacích službách, včetně klipu od Roberta Harvánka na YouTube.

„K songu Snad není konec nás inspirovali, v uvozovkách, loučící se názvy posledních desek kamarádů a našich oblíbených kapel SPS a E!E. Člověk si tím taky uvědomil, že nemládne, ale vůbec jim to nevěřím, protože nás stejně nakonec přežijou. A vlastně to samý nyní udělala i Znouzectnost pojmenováním desky The End…? Ta ale vyšla až po nahrání naší písničky, tak jsme ji tam nestihli zmínit. Kromě toho je to i celé vzpomínka na Petra Hoška, který je součástí obalu a bonusový písničky, a zároveň byl velkým fanouškem právě The Exploited,“ tak okomentoval novinku leader Fialek Jan ‘Kečup‘ Dvornák.

V říjnu a listopadu pak vyrážejí The Fialky po boku SPS na koncerty do klubů, kdy vrcholem bude dvojkoncert v pražském Rock Café. Celé turné je nazvané God Save The Punk a Bůh ví, že příznivci žánru si tady opravdu přijdou na své. Fialky také vyhlásili, že na jaře odehrají v ČR jen jediný výroční koncert, takže si nenechte podzimní akce ve vašich městech ujít.

SPS + The Fialky:
04. 10. – Jihlava, D club
05. 10. – Pardubice, Žlutý pes
10. 10. – Praha, Rock Café
11. 10. – Praha, Rock Café
18. 10. – Plzeň, Bílej Medvěd
19. 10. – Písek, Divadlo Pod čarou
25. 10. – Brno, První patro
08. 11. – České Budějovice, MC Fabrika
09. 11. – Ostrava, Barrák

Související odkazy:
www.thefialky.cz
www.facebook.com/thefialky
www.instagram.com/thefialky_official


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 775

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *