RockShock

Internetový rockový magazin

The Dead Daisies zahrají v Praze svůj nadčasový sedmdesátkový rock

Text: Obscure Promotion

THE DEAD DAISIES se proslavili svou vytrvalou snahou o ‘omlazení‘ klasického rocku, kterou zahájili před více než deseti lety. Kapela vznikla s cílem vnést nadčasového ducha rocku 70. let do moderní hudby a při svém založení se snažila dát dohromady sestavu špičkových hudebníků. Jejich název a estetika, inspirované spojením vlivu Jona Stevense a živých obrazů mexických oslav Dne mrtvých, odrážejí dynamickou energii, která prostupuje jejich hudbou i vizuální identitou.

Od svého debutového stejnojmenného alba z roku 2013 vydali The Dead Daisies působivý katalog nahrávek, od studiových alb přes živé nahrávky až po kompilaci Best Of. Navzdory vytrvalým proklamacím o úpadku rocku nashromáždili oddané celosvětové příznivce a vysloužili si uznání kritiky. Jejich živá vystoupení, podpořená slavnou sestavou, v níž se objevují takové talenty jako Doug Aldrich (např. ex-Whitesnake, ex-Dio) a John Corabi (ex-Mötley Crüe), nebyla ničím jiným než elektrizujícími a sdílela pódia s takovými ikonami, jako jsou KISS, Guns Nʼ Roses, Aerosmith a mnoho dalších.

I v roce 2024 The Dead Daisies dokazují, že tento žánr stále nejen žije, ale i vzkvétá. A to potvrdí i novou deskou Light ʼEm Up, od které můžete čekat přímočarý rock and roll, přesně tak, jak ho máte rádi.

Večer doplní rock and roll zrozený v horském bahně a pouštním slunci. BEASTO BLANCO je kapela se spalujícím teatrálním zážitkem – krví, potem a benzinem poháněný výbušný rock’n’roll. A vystoupí také MIKE TRAMP, který hudebně zavzpomíná na glam/hairmetalovou kapelu White Lion.

13. 11. 2024 – Praha, Palác Akropolis

FB událost – www.facebook.com/events/1177362710092367

Vstupenky:
www./obscure.cz/cs/tickets/detail/id/723
www.goout.net
www.ticketmaster.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1001

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *