RockShock

Internetový rockový magazin

Koncert ke 30 letům Godless Truth na scéně. S několika bývalými členy na domácí půdě v S-klubu

Text: Pavel Pavlík

GODLESS TRUTH jsou při svém založení v roce 1994 už takovou domácí legendou. Deathmetalová kapela zformovaná okolo kytaristy Petra ‘Švanyho‘ Švancary v rámci 11 turné kompletně procestovala Evropu a dostala se až do Japonska. A na kontě, vedle několika mini alb, má 5 desek, které vyšly v Japonsku, Americe, Francii a Indii.

Po asi šestileté pauze v letech 2011–2016, způsobené problémy se sestavou, se obměnění Godless Truth vrátili na scénu a upsali agilním Transcending Obscurity Rec., které jim po kovidových odkladech na jaře 2022 konečně vydalo pátou desku. Ta předznamenala restart jejich kariéry, neb propojuje kořeny kapely v progresivním death metalu ctícím tradice 90. let se současným moderním zvukem a postupy. A jelikož koncert je výroční ke 30 letům od založení, během večera s Godless Truth vystoupí i několik bývalých členů, se kterými GT připomenou starší fláky, ale těšit se je možno i na nějaké novinky.
www.facebook.com/godlesstruthofficial
www.instagram.com/godlesstruthofficial

Spolu s GT v ten večer zahrají jejich stájoví kolegové THE SCALAR PROCESS, s nimiž Godlessáci předtím odehrají koncerty ve Švýcarsku a Německu. Vedle Gorod a Fractal Universe jsou The Scalar Process jedna z nemnoha tech/prog death francouzských kapel. Ta se se svým debutem Coagulative Matter řadí mezi nejnadějnější Evropany. Na poslech totiž nabízí srozumitelný atmosférický tech death (muzika může připomenout Fallujah nebo Virvum), za nímž cítíte skutečné emoce, a ne chladné roboty. Po turné s Archspire jsou The Scalar Process rozehraní, tak se přijďte mrknout na jejich olomouckou premiéru.
www.facebook.com/TheScalarProcess
www.instagram.com/thescalarprocess

Godlessáci si ale na ten večer přizvali ještě dva hosty. Děčínské matadory a stálice FLESHLESS, s nimiž GT odstartovali první zahraniční koncerty, a moravské tech deathery INCEPTION OF FALL, v jejichž řadách nově působí i kytarista GT Ondra.
www.facebook.com/fleshlessofficial
www.instagram.com/fleshless_official
www.facebook.com/inceptionoffall
www.instagram.com/inceptionoffall

14. 9. 2024 – Olomouc, S-klub

FB událost – www.facebook.com/events/455507720637372


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 735

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *