RockShock

Internetový rockový magazin

Poly Noir vydává nový klip Padá hvězda a spouští crowdfounding

Text: Smile Music

Vychází nový klip Padá hvězda k chystanému dark country albu projektu POLY NOIR s názvem K mýmu ohni nesedej. Poly Noir je nový dark country/noir western projekt kytaristy a zpěváka Polyho z metal/crossoverové stálice Insania oceněné čtveřicí Andělů. První skladby vznikaly už v roce 2018, až nyní uzrál čas pro plnohodnotnou desku.

Videoklip na tuto skladbu natočil Jan Mikota aka Mitchi, který je autorem i řady klipů Insanie (např. Je mrtvá, Volný radikál, Večer, kdy Freud zpíval basem…). Do hlavní role obsadil herečku Michaelu Janíkovou a svého syna Šimona Mikotu. Kromě nich se v klipu objevuje Poly (jako temný poutník fantaskní krajinou, která nese stopy westernu) a ostatní členové The Holy Spirit Smugglers: Tom Šlápota, Jan Fic, David Horák. V klipu jsou mimo jiné odkazy na filmovou tvorbu Davida Lynche a další temné mohykány. „Padá hvězda je první skladba, kterou jsem v roce 2018 nahrál, když jsem zkoušel hledat. Možná i proto se mi do ní vetřel Joe, tajemná postava, která se dřív objevovala v textech Insanie,“ dodává ke skladbě mozek projektu Poly.

V posledních dnech byl zahájen i crowdfunding Poly Noir (www.donio.cz/poly-noir), kde je možné si vybrat chystané album K mýmu ohni nesedej na CD nebo LP (jako limitovaný ‘red smoke‘ vinyl), ale i spoustu dalších noirwesternových odměn v limitovaném nákladu, které postupně budou přibývat. V nabídce je např. i Polyho výtvarně zpracovaný zpěvník a chystá se i balíček karet Poly Noir, benzíňák, růženec Jeden z devíti a další.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 986

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *