RockShock

Internetový rockový magazin

Monkey Business vydávají přelomové album Když múzy mlčí

Text: Warner Music

Skupina MONKEY BUSINESS učinila významný krok ve své historii a vydala první album v češtině. Pod titulem Když múzy mlčí právě vychází na CD, LP a digitálních platformách.

Čtyři roky po vydání svého posledního studiového počinu Freedom On Sale přicházejí Monkey Business s albem Když múzy mlčí, nazpívaným ryze v češtině. I české texty napsal za přispění Romana Holého, Terezy Černochové a kolegy z J.A.R. Dana Bárty baskytarista Pavel Mrázek: „Nejvíc jsem se snažil o to, abych nepřehazoval přízvuky, jak to s oblibou dělají čeští rappeři. S češtinou žádný problém nebyl a témata jsem čerpal jako vždycky všude kolem sebe. Koukám, co všechno lítá ve vzduchu, a taky mám rád pestrost, takže chci, aby se písně dotýkaly všeho možného.“ Jednu píseň (V tenzi astronaut) opatřil textem Bárta spolu s Holým.

O hudbu a produkci alba se opět postaral Roman Holý: „Považuji za malý zázrak, že se nám i po tolika letech podařilo vytvořit písničky, které nás opravdu baví a naplňují. Teď už nezbývá než tiše doufat, že se deska bude líbit i našim milovaným fanouškům a díky češtině třeba osloví i nějaké nové.“

Skupina přizvala k natáčení několik hostů: v písni Homo Sovietikus zpívá Lou Fanánek Hagen a ve skladbě Ciao! Ciao! Ciao! Petr Spálený. Dále na albu hostují vynikající muzikanti Ondřej Pivec, Roman Pokorný, Radim Vychopeň a Ashley Slater. Obal inspirovaný dílem Helmuta Newtona vytvořil Jakub Hebík. Vydání alba avizovaly dva singly doprovázené klipy: Ciao! Ciao! Ciao! (režie Roman Holý) a Dva na kolejích (režie Vladimír Michálek). Následovat budou videa k písním Homo Sovietikus, V tenzi astronaut a Príma rozvod.

Album Když múzy mlčí pokřtí Monkey Business na mimořádném koncertu na pražské Občanské plovárně 24. září. Do prodeje jde pouze 500 vstupenek, za které fanoušci dostanou kromě plnohodnotného koncertu i přístup na hodinovou besedu s kapelou. Každý návštěvník navíc u vchodu obdrží slosovatelný lístek do tomboly. Sedm výherců pak získá osobní dárek od členů skupiny a další tři pokřtí album a společně s Monkey Business budou zvěčněni renomovaným fotografem Tonem Stanem. Na místě si budou moci koupit CD i LP a nechat si je rovnou podepsat.

Album na digitálních službách – www.WMCZ.lnk.to/KdyzMuzyMlci

Klipy:
www.youtube.com/watch?v=rYcwXbFTedY
www.youtube.com/watch?v=BAj-DkGTzhg

Související odkazy:
www.monkeybusiness.cz
www.instagram.com/monkeybusinesscz
www.facebook.com/monkeybusinessprague
www.vimeo.com/channels/monkeybusiness


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 614

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *