RockShock

Internetový rockový magazin

Další Vánoce v Karlíně: Michal Prokop připravuje tradiční vánoční koncert ve Foru Karlín, na kterém zazní písně z připravované desky

Text: Zuzana Kantorová

MICHAL PROKOP, který je členem Beatové síně slávy rádia BEAT v kategorii ‘Osobnost‘ a členem síně slávy ankety Anděl České hudební akademie, chystá se svou kapelou FRAMUS FIVE a mnoha hosty tradiční vánoční koncert v pražském Foru Karlín. Hudebník, jehož písně rezonují napříč generacemi a který patří mezi nejvýraznější osobnosti české hudební scény, tady vystoupí 21. prosince od 20.00 hodin. Předprodej první limitované edice vstupenek byl spuštěn na portálech Ticketmaster.cz a Ticketportal.cz ve středu 28. 8. 2024, k nákupu mohou fanoušci získat dárek v podobě vznikajícího alba Michala Prokopa a jeho kapely Framus Five.

„57 let na scéně už něco znamená a v člověku to zanechá otisk. S kapelou jsme tak trošku jako učebnice dějepisu. Od druhé poloviny šedesátých let, kdy jsme s kapelou začali hrát, se toho změnilo hrozně moc. Nezměnilo se ale to, jakým způsobem fanoušky baví naše hudba, a to je skvělé a z toho mám obrovskou radost. Už se moc těším, až se uvidíme v prosinci ve Foru Karlín. Nikam jinam už se stěhovat nechci,“ říká s nadšením Michal Prokop.

Vánoční koncerty Michala Prokopa a jeho hostů jsou známé svou jedinečnou atmosférou a často představují vrchol podzimní koncertní sezony. Fanoušci se mohou těšit na oblíbené skladby jako Kolej Yesterday, Blues o spolykaných slovech nebo Bitva o Karlův most, doplněné o písně z úspěšného alba Mohlo by to bejt nebe. I tentokrát program vánočního koncertu zpestří řada zajímavých hostů. Jejich jména jsou zatím utajena, ale jisté je, že půjde o výrazné osobnosti české hudební scény, stejně jako v minulých letech.

Aby toho nebylo málo, Michal Prokop připravuje se svou kapelou Framus Five novou desku, která by měla být hotová do konce letošního roku. Několik písní z připravované desky zazní v premiéře právě na vánočním koncertu ve Foru Karlín. K jedné z nich vznikne i hudební videoklip. Vydavatelství Supraphon by mělo novou desku vydat na jaře příštího roku.

Předprodej:
Ticketportal – www.bit.ly/vkmp2024-ticketportal
Tickemaster – www.bit.ly/vkmp2024-ticketmaster

Michal Prokop je dlouhodobou stálicí české hudební scény. V jeho tvorbě se odrážejí vlivy soulu, rhythm and blues a progresivního rocku. V současnosti veřejně vystupuje se skupinou Framus Five a s akustickým triem. Televizní diváci ho rovněž znají jako moderátora pořadu České televize Krásný ztráty. V roce 2020 s ním vyšel obsáhlý biografický knižní rozhovor Ztráty a návraty, který se zpěvákem vedl novinář Michal Bystrov. Je členem Beatové síně slávy rádia BEAT a členem síně slávy ankety Anděl České hudební akademie. Je rovněž nositelem Řádu umění a literatury Francouzské republiky.

Vánoční koncert tradičně připravují agentura Joeʼs Garage společně s mezinárodním hudebním multižánrovým festivalem United Islands Of Prague.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 678

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *