RockShock

Internetový rockový magazin

Pokaždé, když se potkají, je to svátek. Jasná Páka zamíří po dvou letech na turné

Text: BrainZone Promotion

Rocková skupina JASNÁ PÁKA, jejíž kořeny sahají do osmdesátých let a začínal v ní i David Koller, v poslední době příliš nevystupovala. To se nyní změní. Kapela, ve které po smrti zakladatele Michala Ambrože zpívají dva frontmani Petr Váša a David Koller, vyráží po dvou letech na turné. Postupně se zastaví v Plzni (17. 10), Vratislavicích (18. 10), Českých Budějovicích (19. 10), Olomouci (24. 10), Vysokém Mýtě (25. 10) a Pardubicích (26. 10). Předprodej je od tohoto týdne spuštěn v síti xticket.

Skupina Jasná Páka stvořila mimo jiné známé hity Majolenka a Pal vocuď. Existovala od roku 1981 do roku 1984 a po likvidačním článku komunistické Tribuny Nová vlna se starým obsahem se musela změnit v Hudbu Praha.

Aktuální turné dostalo název No Love Song podle skladby z posledního EP skupiny, které se jmenuje Starej bejt každej neumí. „Michal Ambrož v jednom z posledních rozhovorů řekl, že každý koncert Jasné Páky bere jako společenskou událost. Pokaždé to byl pro něj svátek. A v tomto duchu v koncertování pokračujeme,“ popisuje kytarista Jasné Páky Radovan Jelínek.

Skupinu kromě něj tvoří David Koller, Petr Váša, Marek Minárik, Michal Pelant a zpěvačky Pája Táboříková, nyní Jirkovská, a Tereza Kopáčková, nyní Barešová.

Skupina Jasná Páka vznikla v roce 1981. Za necelé tři roky existence odehrála přibližně padesátku koncertů. V roce 2008 se pro příležitost slavnostního zahájení provozu pražského multikulturního centra MeetFactory rozhodli zakládající členové Jasné Páky Michal Ambrož a David Koller po dlouhých pětadvaceti létech skupinu jednorázově obnovit. Radost ze společného hraní však vyústila v reinkarnaci kapely.

Návštěvníci koncertů se mohou těšit na letité hity, jako například Máma táta, Pal vocuď, Špinavý záda, Majolenka, Ryba Badys, Konec nočních toulek či Paralet.

Další info na www.jasna-paka.cz.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 696

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *