RockShock

Internetový rockový magazin

Heilung se se svou hudbou z úsvitu věků civilizace vydávají na tour. Hlavní zastávkou bude festival Battlefield Rituals na trutnovském Bojišti

Text: Obscure Promotion

Hudba z úsvitu věků civilizace; úspěšné dánsko-německo-norského uskupení HEILUNG se vydává na tour Dreki Ferdhast a její hlavní zastávkou bude trutnovské Bojiště, kde pod širým zářijovým nebem proběhne jednodenní festival Battlefield Rituals.

Umocnění historie a schopnost propojit moderní společnost se základy počátků lidstva prostřednictvím hudby, to je umění, které Heilung mistrovsky ovládají. Od svého vzniku v roce 2015 vytváří toto uskupení enigmatické rituály s jedinečným a mystickým zvukem.

Skupina, která se vyhýbá všem konvenčním žánrovým škatulkám, zaujala již vydáním první dlouhohrající desky Ofnir. Jejich nekonvenční přístup k tvorbě hudby, ke které používají vše od autentických, archaických a na první pohled prostých nástrojů až po lidské kosti a hrdelní zpěv, vytváří podmanivé kompozice, které mají k primitivnosti daleko. Producent a zakládající člen Christopher Juul do hudby vkládá jemné elektronické prvky, které pozvedají hudební atmosféru a poskytují hlubší a vrstevnatější zvukovou krajinu. Jejich skladby jsou plné kontrastů – drsných a starých, až animálních skřeků i melodických, silných a podmanivých pasáží, jimž dominuje hlas norské hudební šamanky Marie Franz.

Speciálním hostem bude ZEAL & ARDOR. Unikátní projekt, který začal tím, že švýcarsko-americký hudebník Manuel Gagneux požádal uživatele 4chanu o návrhy rozdílných hudebních stylů, které by měl zkombinovat dohromady. Odpovědí bylo smíchání black metalu se starými americkými spirituály. Původně jednorázový spontánní projekt se přerodil v aktuálně tři dlouhohrající alba a čtvrté je na cestě.

Večer doplní i další zvučná jména: BORKNAGAR, DELORAINE a KALLE

Norští Borknagar přivezou svou nenapodobitelnou hudební estetiku divoké severské přírody v progresivní směsici black a folk metalu. Na Bojišti představí své monumentální dvanácté studiové album Fall, které navazuje na uznávanou desku True North z roku 2019.

Večer rozproudí také talentovaní bardi Deloraine, osmičlenná fantasy pagan/folková kapela z České republiky, jejíž živá vystoupení jsou plná pohanských tanců, tajemných rituálů a nekonečného proudu energie.

Chybět na ‘Rituálech na Bojišti‘ nebudou ani čeští alternativní Kalle. Večer obohatí o své „písně zpod temného mechu“ ze svého třetího studiového alba, které je zatím tím nejtemnějším, co tato dvojice – tvořená zpěvačkou Veronikou Zemanovou a kytaristou Davidem Zemanem – napsala. O této táborské kapele se říká, že má severskou duši.

Denní program ‘Rituálů na Bojišti‘ nebude o nic méně pestrý. Těšit se můžete například na rituální ohně, lukostřelbu, hod sekyrou, recitování poezie, přednášky o zbraních nebo stolní hry. Chybět nebudou ani workshopy o výrobě hudebních nástrojů, kožedělné produkci i tetování.

07. 09. 2024 – Trutnov, amfiteátr Bojiště

FB událost – www.facebook.com/events/770222134974649
Předprodej – www.obscure.cz/cs/tickets/detail/id/692
Další info – www.obscure.cz/battlefield-rituals/index.html

Část vstupného jde na obnovu divočiny a ochranu přírody.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1998

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *