RockShock

Internetový rockový magazin

Festival Brod 1995 tuto sobotu nabídne No Name, Horkýže Slíže, Anetu Langerovou, Wohnout, Tomáše Kluse nebo Trautenberk

Text: Smart Communication

Komorní atmosféra, vysoký komfort a pestrá dramaturgie těžící z toho nejlepšího na české a slovenské hudební scéně – to je jednodenní festival Brod 1995, který v Českém Brodě již tuto sobotu 17. srpna přivítá hudební fanoušky. Jednodenní přehlídka, připomínající pravidelně od roku 2014 narozeniny legendárního festivalu Rock For People, zve na dvou pódiích na dvanáct kapel a interpretů, kteří nabídnou široké žánrové spektrum sahající od rocku či kvalitního popu až k funku. Mezi letošními headlinery najdeme zpěvačku ANETU LANGEROVOU, která si zde připomene své legendární první festivalové vystoupení před 20 lety, jež proběhlo právě v Českém Brodě. Fanoušky potěší písničkář a herec TOMÁŠ KLUS, slovenské pop-rockové stálice NO NAME a energičtí, humorem místy až nekorektním prýštící HORKÝŽE SLÍŽE nebo crazymetalová kapela TRAUTENBERK.

Na ‘malém festivalu velkých rozměrů‘ dále zahrají originální poetikou vybavení WOHNOUT bratří Homolů nebo zkušení česko-slovenští rockeři JOHN WOLFHOOKER a živelná funkrocková ELECTRIC LADY. Nové tváře v seznamu účinkujících zastupují crossoverové duo GOOFY COW, desetičlenná funky a R&B sestava CELEST & CHARLES a mladá kolínská kapela HIHEAD. Závěrečná party bude v režii DJ REPRA.

„Naší snahou je nabídnout fanouškům domáckou atmosféru, kterou jsme zažívali během prvních open air festivalů před více než dvaceti lety. Samozřejmě s vysokým návštěvnickým komfortem ve všech ohledech. Komorní areál je vstřícný i k rodinám s dětmi a běžně se u nás setkává hned několik generací,“ dodává jeden z pořadatelů Petr Fořt.

Festivalová brána 11. ročníku Brod 1995 se v sobotu 17. srpna otevře ve 12.00 hod. Základní vstupné na festival je v předprodeji za 900 Kč, juniorské vstupné do 17 let za 600 Kč. V den konání akce budou vstupenky v prodeji za 990 Kč v základní kategorii a za 700 Kč pro juniory. Letošní novinkou je zvýhodněné parta vstupné 5+1 zdarma, které je však možné koupit pouze v předprodeji; aktuální cena za šest vstupenek je 4 500 Kč. Děti do 10 let a senioři nad 70 let mají vstup zdarma. Parkování mají návštěvníci v ceně vstupenky. Více informací a vstupenky na www.brod1995.cz.

Festival Brod 1995 vznikl v roce 2014 jako vzpomínka na místo a atmosféru, odkud vzešel festival Rock For People. Zakladatel obou festivalů Petr Fořt se této ideje ujal a založil novou tradici, která umožňuje zažít festivalovou atmosféru v průběhu jednoho dne s kvalitní dramaturgií, plným komfortním servisem v přívětivé atmosféře i těm, kteří nemohou nebo nechtějí absolvovat několikadenní hudební maratony, typické pro velké festivaly. Vytříbená česko-slovenská dramaturgie vytváří ucelený nabitý program festivalu v početné rodině českých hudebních festivalů.

Související odkazy:
www.brod1995.cz
www.facebook.com/ceskybrod1995
www.instagram.com/brod1995
www.open.spotify.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1778

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *