RockShock

Internetový rockový magazin

V pondělí 12. srpna vychází sedmé studiové album slovenských Thalarion

Text: Petr ‘Herdron‘ Říha

Slovo Thalarion pochází z Lovecraftovy povídky Bílá loď. Hlavním hrdinou a zároveň i vypravěčem povídky je strážce majáku Basil Elton. Ve svých snech vídal tajemnou Bílou loď s podivným bradatým mužem. Ten ho zval na palubu. Elton jeho pozvání přijal a na společné plavbě objevují mnoho ostrovů, které do té doby nikdo neviděl. A tak, krom jiných, spatřili i Thalarion, úžasné a zároveň i hrozivé město tisíců divů, v němž jsou shromážděny všechny záhady, město, v němž žili jen šílení básníci a démoni, ulice byly posety kostmi.

„Miluju celé Lovecraftovo dílo, a právě název Thalarion se nám velmi líbil, navíc vystihoval a nadále vystihuje tajuplnost naší hudby, nějaké zvláštní mysterium, kterého jejím prostřednictvím chceme dosáhnout,“ vrací se ve vzpomínkách zpěvák slovenských THALARION Juraj Grežďo do roku 1996, kdy se ve městě Topoľčany zásadní kapela slovenské doom/deathové historie přejmenovala z Fatal Infection na Thalarion. Potvrdila to zejména na třech albech z let 1998–2002.

V roce 2006 Thalarion ukončili činnost, ale nutno podotknout, že prakticky v jiné sestavě než v té, ve které prožili svá nejlepší a nejplodnější léta. Počátkem roku 2021 Thalarion ohlásili albový comeback, který byl nakonec zhmotněn na konci téhož roku pod názvem Dying On The Scorched Plains. Na něj kapela letos navazuje sedmou studiovkou Cryopreservation, na které najdete devět nových skladeb ve stylu, na jaký jste u této kapely zvyklí.

Nové album Thalarion vydává Pařát Productions 12. srpna nejprve na CD a 10. prosince dojde také na formáty LP a MC.

První singl k písni Cryopreservation si můžete poslechnout na YouTube zde:
www.youtube.com/watch?v=IMy894_k99c

Druhý singl k písni Where The Ravens Die je k poslechu na YouTube zde:
www.youtube.com/watch?v=CU8tsEKxoQY

Thalarion – Cryopreservation
Doom/death metal
Vydáno – 12. 8. 2024
Label – Pařát Productions
CD, 16 stran booklet
Katalogové číslo – PP124


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1809

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *