RockShock

Internetový rockový magazin

Písničkář a karikaturista Mirek Kemel přichází s novou písní Rusalka o vášni, samotě a touze. Nová deska Mordyjé vyjde 25. října

Text: Arts Marketing

Hudebník, písničkář a zároveň dlouholetý přední český karikaturista MIREK KEMEL vydává 25. října na značce Indies Scope nové album pojmenované Mordyjé. Nyní na něj poutá singl Rusalka, který doprovází také videoklip od animátorky Lindy Arbanové. Celkově bude Mordyjé obsahovat třináct skladeb, které Mirek Kemel natočil se svou kapelou ve studiu SONO Records. Křest pak proběhne o měsíc později, 27. listopadu v pražském Paláci Akropolis. Singl Rusalka je k poslechu zde.

„Rusalka je písnička o vášni, samotě a touze. O věcech, které ukrýváme hluboko v sobě a které se po nějaké době nekontrolovaně vynořují, abychom se s nimi opět museli popasovat,“ říká Mirek Kemel, pro kterého hudba představuje odpočinek od hlavní profese karikaturisty. „Jako karikaturista sleduji zprávy z domova i ze světa a denně se trápím nad kresbou pokud možno aktuální a současně nadčasovou, což se ne vždy daří. Muzika mi pomáhá přežít ten stres z každodenní povinnosti odevzdat kresbu včas. A dovoluje mi ponořit se hlouběji do sebe, do svých příběhů, bez nutnosti být vtipný a aktuální,“ vysvětluje autor, jehož písňové texty i melodie jsou na rozdíl od kreslených vtipů krásně poetické, jemné a introvertní.

Videoklip k nové písni pochází opět z dílny animátorky a vizuální umělkyně Lindy Arbanové. „Rusalka vizuálně navazuje na předchozí video Včelař Milan. Je to taky taková květinová hříčka, ale trochu temnější a mihnou se v ní i členové kapely. Na spolupráci s Mirkem mě baví, že mám volné ruce a plnou důvěru,“ popisuje Linda Arbanová.

Z nového alba jsou již kromě Rusalky zveřejněny předchozí dva singly Včelař Milan a Oči pod ledem.

Mirek Kemel vedle skládání textů a hudby hraje na akordeon, kytaru a foukací harmoniku. Mordyjé bude jeho pátou studiovou nahrávkou, předtím vydal alba Krajem šel anděl (2011), Nic víc (2014), Ryby, raci (2018) a Vlčí stopy (2021).

Další videoklipy:
Včelař Milanwww.youtube.com/watch?v=fbwMZB1e9ss
Oči pod ledemwww.youtube.com/watch?v=q0FvB0irGnE


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1790

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *