RockShock

Internetový rockový magazin

Kultovní turecká smečka Moribund Oblivion vyrazí v září na české mini turné

Text: Jiří Olszar

Turecká legendární skvadra MORIBUND OBLIVION slaví letos rovných 25 let existence a v rámci právě probíhajícího evropského turné se rozhodla potěšit i tuzemské příznivce blackmetalového žánru. Příští měsíc je čekají celkem tři tuzemské zastávky. 6. a 8. září to budou dvě klubové akce. První se uskuteční v pardubickém klubu Ponorka, druhá pak v Lidovém divadle ve Svitavách. Na obou koncertech je doprovodí domácí kapely DAY BEFORE a SOLAR SYSTEM. Mezi těmito štacemi (7. 9. 2024) je ještě čeká open air vystoupení na 12. ročníku Frovfestu ve Vodňanech.

Moribund Oblivion se zrodili v Istanbulu v roce 1999 a postupem času se stali jednou z neuznávanějších tureckých blackmetalových kapel. Na kontě mají celkem sedm oficiálních alb, několik singlů a tři EP. V roce 2022 se tvář kapely docela zásadně proměnila a u kormidla zůstal jen původní zpěvák a kytarista Bahadır Uludağlar, kterého metaloví fans mohou dobře znát například z jeho sólového projektu Groza. Obklopen novými spoluhráči natočil v roce 2023 dvouskladbové EP Time Is An Illusion (titulní song si můžete poslechnout zde: www.youtube.com). Nová řadová deska ponese název podle druhého songu z EP – Intertemporal.

Pokud i vy věříte, že nás čeká jen temná budoucnost, tento blackmetalový výplach mozků byste si rozhodně neměli nechat ujít. A pokud by vám přišla porce krutého tureckého black metalu málo, můžete Moribund Oblivion zhlédnout i 21. prosince v uherskohradišťském klubu Mír, kde se představí v rámci dalšího ročníku Evil Death Festu.

FB události k zářijovým koncertům:
Pardubice – www.facebook.com/events/459284603190443
Frovfestwww.facebook.com/events/383566811416548
Svitavy – www.facebook.com/events/433755426229802

Související odkazy:
www.facebook.com/moribundobliviontr
www.instagram.com/moribundoblivion
www.moribundoblivion.bandcamp.com
www.open.spotify.com/artist/2w4QQZHnsN4AO5ANNhNgKI


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1785

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *