RockShock

Internetový rockový magazin

Kanadské alternativní heavyrockové duo Cycle/End vydalo nový singl Broken Mirror

Text: Collapse Agency

CYCLE/END, heavyrockové alternativní duo pocházející z Montrealu, je připraveno znovu uchvátit publikum svým nejnovějším singlem Broken Mirror. Tato nahrávka představuje významný milník na cestě kapely a prezentuje její vývoj a hudební zdatnost.

Cycle/End, jež založil Jeremie, který přesídlil do Montrealu, aby se věnoval svým hudebním a uměleckým ambicím, se stali hybnou silou místní hudební scény. Jeremie, původně jevištní technik a později baskytarista, rozšířil v rámci kapely svoji působnost o kytaru a zpěv. Tato expanze mu umožnila plně vyjádřit svou kreativní vizi a posunout hranice zvuku skupiny.

Jedním z rozhodujících rysů nejnovějšího díla Cycle/End je spolupráce se všestrannou umělkyní Rébeccou Bucci. Bucci, známá jako komička, imitátorka a zpěvačka/skladatelka, dodává hudbě Cycle/End jedinečný rozměr. Jeremie a Bucci společně vytvářejí působivý poslechový zážitek utkaný z netradičních harmonií, které zesilují emocionalitu jejich skladeb, zvláště v přechodech a vystavění refrénů.

Hudba Cycle/End, která čerpá z různých vlivů od post-hardcoru a punk rocku až po ambientní indie folk a blues, rezonuje u širokého publika. Zejména Broken Mirror vzdává hold kapelám jako Thrice, The Smashing Pumpkins, Silversun Pickups, Foo Fighters a Stone Sour; je jako tapisérie z inspirací vetkaných do soudržného a osobitého zvuku.

Broken Mirror se noří do témat svobody inspirovaných introspektivními momenty během covidového lockdownu. Píseň reflektuje nezřetelné hranice mezi zajetím a svobodou a zachycuje podstatu kolektivní introspekce prožité v nejistých časech. Jak se svět vynořuje z uvěznění, zůstává stále aktuální otázka: Co tvoří skutečnou svobodu?

Od jara 2023 vydali Cycle/End pět singlů, z nichž každý potvrzuje jejich reputaci tvůrců inovativní a strhující hudby. Do budoucna mohou fanoušci očekávat čtyřskladbové EP tohoto nadějného souboru, které má vyjít na podzim 2024 a slibuje ještě větší hloubku a kreativitu.

Singl na Spotify – www.open.spotify.com/broken-mirror

Související odkazy:
www.facebook.com/Cycleendband
www.cycleend.bandcamp.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1780

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *