RockShock

Internetový rockový magazin

Mega koncerty Eda Sheerana v Hradci Králové už tento víkend nabídnou show světových rozměrů

Text: Anna Vašátková

Megastar ED SHEERAN již tento víkend přiveze v rámci Mathematics Tour do hradeckého Parku 360 své show světových rozměrů. Na desítky tisíc fanoušků, kteří v sobotu 27. a v neděli 28. července navštíví jeho koncerty, se mohou těšit na spojení jedinečného hudebního zážitku s pestrým doprovodným programem ve Fan zóně, který startuje již od 12.00 hodin. Jako předskokan vystoupí na hlavním pódiu britský zpěvák, který se proslavil v soutěži Britainʼs Got Talent, CALUM SCOTT a jedna z nejúspěšnějších českých zpěvaček EWA FARNA. První ze dvou koncertů je již zcela vyprodán a na druhý přidaný termín zbývají poslední vstupenky. V tuto chvíli již v Hradci Králové roste obrovské ‘třistašedestátkové‘ otáčivé pódium, které bude situováno uprostřed kruhové arény vybudované z tribun. To zajistí návštěvníkům skvělý výhled ze všech stran.

„Všechny přípravy probíhají podle plánu, tribuny již stojí a včera se začala stavět stage,“ komentuje ředitel pořádající agentury Michal Thomes a dodává: „Bude to opravdu velké, moc se těším, až show plnou dechberoucích efektů uvidím naživo.“

Součástí vstupenky na koncert je i vstup do Fan zóny, kde se o program postarají například BEN CRISTOVAO a KAROL KOMENDA, POKÁČ, THOM ARTWAY nebo TALI. Ti zahrají na buskerských pointech odkazujících na hudební začátky Eda Sheerana. Ve večerních hodinách zde budou probíhat afterparty v režii DJs.

Hladký průběh akce, která v České republice nemá obdoby, zajišťuje dlouhodobá spolupráce organizátorů na přípravách s městem Hradec Králové a všemi jeho složkami a také mnohaleté zkušenosti s organizováním festivalu Rock For People. Příjezdové cesty na akci povedou ze tří směrů a plynulost dopravy zajistí rozdělení parkovacích slotů do časových intervalů. Pořadatelé apelují na včasné zakoupení parkovacího lístku, bez něhož nebude možné v blízkosti koncertu zaparkovat. Mezi centrem Hradce Králové a Parkem 360 bude jezdit speciální kyvadlová doprava, která pohodlně dopraví návštěvníky z vlakového nebo autobusového nádraží. České dráhy na koncert vypravily speciální přímé vlaky z největších měst ČR. V areálu bude možné platit pouze bezhotovostně cashless prostřednictvím NFCtron náramku, který si návštěvníci vyzvednou na dobíjecím místě. Náramek je možné dobít pohodlně v předstihu online nebo na akci (hotově nebo kartou) zde.

Koncerty Eda Sheerana společně s Fan zónou slibují pestrý, téměř celodenní rodinný program. Dorazí i buskerské hvězdy ze zahraničí v čele s talentovaným třináctiletým irským buskerem a hvězdou sociálních sítí FIONNEM WHELANEM, který jako by vypadl z oka Edovi Sheeranovi. Tuzemské umělce doplní třeba i populární rodinná kapela KAŠPÁREK V ROHLÍKU, písničkáři VOJTA NEDVĚD, LÁSKA, PENDL nebo VEGA ELEKTRA. Návštěvníci se mohou těšit i na velký výběr gastro nabídky, relax zóny či herní PlayStation zónu.

Poslední vstupenky na nedělní termín:
GoOut – www.bit.ly/edsheerangoout
Ticketportal – www.bit.ly/edsheeranticketportal

Veškeré informace o koncertech zde:
Doprava – www.edsheerankoncert.cz
Mapa areálu – www.edsheerankoncert.cz/mapa
Nejčastější dotazy – www.edsheerankoncert.cz/?page_id=549

Harmonogram akcí (časy jsou orientační):
12.00 – otevření Fan zóny
16.00 – otevření koncertní arény
18.00 – Ewa Farna
19.00 – Calum Scott
20.15 – Ed Sheeran
22.30 – předpokládaný konec koncertu

Otevírací hodiny:
Parking
příjezd 12.00–19.00 – nutné zakoupit konkrétní čas v předstihu

Odbavení vstupenek
12.00–16.00 – přes Fan zónu
16.00–20.00 – přes koncertní arénu

Fan zóna
12.00–01.00

Recepce kempu
27. 7. – 12.00–00.00
28. 7. – 6.00–00.00
29. 7. – 6.00–10.00

Spolupořadatelem koncertu je Ameba Production, která stojí za jedním z největších tuzemských festivalů Rock For People, konajícím se na stejném místě jako koncerty Eda Sheerana, a to v hradeckém Parku 360. Ameba Production je zkušený promotér, který kromě festivalu ročně pořádá desítky koncertů od klubových až po ty velké arénové. Organizace koncertů Eda Sheerana probíhá ve spolupráci s městem Hradec Králové a všemi záchrannými složkami. Pořadatelé doporučují zakoupit parkování i případné ubytování v dostatečném předstihu, aby odpovídalo konkrétním požadavkům návštěvníka. V nabídce jsou i prémiové služby Comfy.

Ubytování
Pořadatelé akce nabízejí několik možností ubytování během koncertů. Park 360 tradičně poskytuje během festivalu Rock For People kemp pro několik desítek tisíc návštěvníků. Účastníci koncertu si mohou vybrat z předem připravených glampingových Chill Village stanů, Teepee, stanů s dřevěnou podsadou nebo předpřipravených Tent hotelů. Pořadatelé nabízejí i ubytování v hotelu, které je možné rezervovat přes speciální bookingový systém zde.

Park 360
Park 360 je jedinečný multifunkční prostor v Hradci Králové, který disponuje 70 ha prostoru. Každoročně jsou zde pořádány desítky akcí od festivalů přes teambuildingy po veletrhy či konference. Areál funguje na principech cirkulární ekonomiky a do roku 2030 plánuje být klimaticky neutrální a energeticky soběstačný. Disponuje 10 hangáry a glampingovým kempem a dalším zázemím. Nyní se Park 360 stává novým prostorem pro koncerty těch největších rozměrů, jako třeba v zahraničí Werchter Park v Belgii nebo Hockenheimring v Německu. Kromě koncertní plochy disponuje i zázemím pro Fan zónu, kempování a velkokapacitní parkování.
www.park360.cz

Související odkazy:
www.facebook.com/events/7422264447788161
www.edsheerankoncert.cz
www.youtube.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1634

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *