RockShock

Internetový rockový magazin

Imodium čeří stojaté letní vody energickou vypalovačkou OK kluk

Text: Supraphon

Rocková parta IMODIUM jede na vlně euforie z návratu na koncertní pódia i do studia a po singlech Lampy, Tuláci a Někdo se dívá vytrhává fanoušky z lehké letní ospalosti v pořadí již čtvrtou písňovou novinkou z na podzim připravovaného nového alba. Právě zveřejněný song OK kluk tepe poctivou rockovou energií a potvrzuje, že kapela okolo Thoma Frödeho je ve skvělé formě.

„OK kluk je ukázkou toho, jak Imodium procházelo vývojem i během těch bezmála pěti let, kdy jsme aktivně nehráli. Začal jsem produkovat hudbu jiným kapelám, a tím si dost rozšířil žánrovej záběr. Zároveň jsem zatoužil, aby Imodium bylo i zvukově odvážnější. Tahle píseň zní zase jinak, než u nás bývá zvykem. A i když pojednává o tak hrozivé diagnóze, jakou porucha osobnosti je, nese v sobě vtip a trochu ironie,“ komentuje Fröde nový singl, jejž doprovází animované video.

Z dosud zveřejněných singlových ochutnávek je nasnadě, že je v případě nového alba rozhodně na co se těšit, což potvrzuje i bubeník Adam Jánošík: „S albem jsme v cílové rovince, dotahujeme poslední písně a samozřejmě intenzivně ladíme vizuál. Imodium se rozhodlo mít svůj první vinyl, který věříme, že bude pro naše fanoušky nutností mít ve sbírce. Bude i limitovaná edice a vše, co vinyl nabízí, chceme využít na maximum.“

Ač kapela věnuje většinu času právě dokončení nové studiové nahrávky, nové i staré písně můžete během léta slyšet i live a na podzim se pak těšit na regulérní turné. „Koncertů máme během léta zhruba desítku. Zúčastníme se mimo jiné tří zastávek putovního festivalu Hrady CZ, konkrétně Švihov, Veveří a Hradec nad Moravicí. Už také víme, jak bude vypadat naše turné k novému albu. Navštívíme zhruba osm míst během listopadu a prosince. Celá šňůra pak vyvrcholí 7. 12. v Paláci Akropolis v Praze,“ dodává Thom.

Pro další aktuality a informace nejen k letním koncertům a plánovanému podzimnímu turné doporučujeme průběžně sledovat oficiální facebookový profil kapely www.facebook.com/Imodiumband.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1747

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *