RockShock

Internetový rockový magazin

Právě vychází druhá deska progresivně laděné formace THE S P L I T

Text: Dead Maggoty Productions

Progresivně-experimentální kapela THE S P L I T, která započala svou existenci někdy kolem roku 2018, když se k osamělému duu nadšených progmetalistů, jimž byli a jsou Mirek Řezníček – kytara (Split Bearing, Purcupine Tree Tribute) a Zdena ‘Čepa‘ Čepička – bicí (Forgotten Silence, Pačess, ex-Ador Dorath, ex-Postcard From Arkham), připojil neméně nadšený bassplayer Míra ‘Mik‘ Valouch (Scenery, Archeonic), právě vydávají novou, již druhou desku s názvem Mankind In Vitro.

Hudebně i textově kapela plynule navazuje na úspěšný debut s názvem Reminiscences, jenž vyšel v roce 2021 u Slovak Metal Army. Nová deska se pohybuje na nevyzpytatelných, rozbouřených vlnách technického prog metalu a prog rocku, zahaleného do mlžného oparu nadýchané melancholie, mystična a nekonečných hudebních i textových nálad. Kdo má rád složitou, technickou, propracovanou muziku, pro toho je tato kapela, jakožto i její dvě desky, správná volba.

Nahrávka vychází v limitovaném nákladu jako klasický jewel case a digipack. Později v digitální distribuci přes kanadské SODEH Records.

Trailer – www.facebook.com/thesplitprog/videos

Související odkazy:
www.facebook.com/thesplitprog
www.instagram.com/thesplit_official
www.thesplitprog.bandcamp.com/music


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1812

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *