RockShock

Internetový rockový magazin

Druhá tráva oslaví 33 let svými největšími koncerty

Text: BrainZone Promotion

Na svém kontě má 20 alb, její členové jsou několikanásobnými držiteli ceny Anděl a v roce 2021 frontman Robert Křesťan dokonce vstoupil do Síně slávy. Řeč je o kapele DRUHÁ TRÁVA, která letos slaví 33 let na scéně. Skupina si výročí připomene dvěma výpravnými koncerty. Ve čtvrtek 5. prosince odehraje svůj zatím největší samostatný koncert v pražském Foru Karlín. O den později, 6. prosince, pak zamíří do brněnského Mahenova divadla. Vstupenky jsou v předprodeji pro brněnský koncert na webu www.ndbrno.cz a pro Prahu v sítích Ticketportal a Ticketmaster. O podobě setlistu budou moci rozhodnout fanoušci na webových stránkách a Facebooku Druhé trávy.

Přípravy na oba koncerty kapele zaberou celý rok. Druhá tráva na nich využije projekce a stage design, na kterých spolupracuje s VJkou a animátorkou Lindou Arbanovou. Sestavu na obě show navíc posílí o další hráče a hosty. „Jejich jména však budeme zveřejňovat postupně,“ říká manažer kapely David Němeček.

Fanoušci Druhé trávy se do příprav obou koncertů mohou zapojit už nyní. Skupina na svém Facebooku a webu spouští anketu, ve které mohou hlasovat, co by na nich chtěli slyšet. „Robert Křesťan předvybral více jak devadesát skladeb. Jsou tam i takové, které kapela dlouho, nebo dokonce vůbec nikdy naživo nehrála. Každý může vybrat pět svých oblíbených,“ vysvětluje Němeček.

Link na anketu – www.druhatrava.cz/novinky/druha-trava-33-let-anketa

Druhou trávu po celou dobu existence charakterizují dva výrazné znaky: autorská a interpretační výjimečnost Roberta Křesťana a mimořádná instrumentální zdatnost ostatních členů skupiny. Jako jedna z mála českých kapel pravidelně absolvovala turné po Spojených státech amerických s velice příznivým ohlasem. Ve výčtu významných zahraničních interpretů, se kterými Druhá tráva spolupracovala či spolupracuje, nechybí takové osobnosti, jako jsou Peter Rowan, Tony Trischka nebo Charlie McCoy.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1777

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *