RockShock

Internetový rockový magazin

Masters Of Rock slaví 20 let, přijďte se pobavit na druhou stage

Text: Miloš Zubr

Rockový svátek ve Vizovicích letos slaví dvacet let a opět se můžete těšit na zajímavá jména, a to nejen na hlavním pódiu. Druhá stage pro vás připravila zajímavý program a my vám některé z kapel přestavíme blíže.

SNAEFELLwww.youtube.com
Heavymetaloví úderníci Snaefell ze Šumperka budou mít opět možnost si zahrát na multižánrovém jubilejním 20. ročníku Masters Of Rock ve Vizovicích v areálu likérky R. Jelínek. Termín jejich vystoupení je čtvrtek 11. 7. v 15.05 hod. na druhé stagi. Všichni, kdo přijedou, mají možnost se stát přímými účastníky natáčení jejich dalšího videoklipu, kde představí svůj nový singl Surtur. Neváhejte, dorazte a nenechte si ujít jedinečnou podívanou. Buďte u toho s námi!

Kapela Snaefell vznikla v roce 2008 a má za sebou vydání dvou alb, a to Síla hudby (2009) a Stratovulkán (2015). Ke čtyřem singlům si natočila videoklipy a snaží se koncertovat po celé republice. Kapela se postupně rozvíjí a doznala značných změn jak v aranžích, tak i ve složení. V poslední době se potýkala se změnami, kdy z kapely v roce 2023 odešel kytarista Ondra Hýbl, a tak kapela musela začít hrát s jednou kytarou. Avšak náhrada na sebe nenechala dlouho čekat a kapelu posílil nový, mladý a nadějný kytarista Richard Kolář, který se poprvé představí právě na 20. ročníku Masters Of Rock. Kapelu také posílila hostující zpěvačka Alena Mátychová, která svým vokálem obohatila a podtrhla výraz skladeb, kdy za zmínku stojí připomenout song Vzpomínky nevyhasnou.

Snaefell navázali spolupráci s norskou kapelou The Federation, se kterou nedávno absolvovali dvoudenní turné – v Brně v hudebním klubu Melodka a druhý koncert proběhl v Praze v klubu 007 Strahov. Kapela začíná pracovat na novém videoklipu Surtur a chystá se v příštím roce vydat své první ucelené album.

WARNING VISIONwww.youtube.com
Festival Masters Of Rock potvrzuje pro letošní ročník nová jména, mezi nimi i moravskou kapelu Warning Vision. Skupina má na svém kontě zatím jedno album Soudný den a letošní rok bude pro WV hodně náročný, a to nejen vzhledem k živým vystoupením.

Kromě koncertů v České republice mají v plánu zahrát i ve Velké Británii, v mezičase pracují na nových skladbách pro další CD a také ladí svou živou show. Na festivalu Masters Of Rock zahrají v sobotu 13. 7. v 18.35 hod.The P

Jména tvořící pevné jádro kapely nejsou hudbě znalému i méně znalému neznámá: zpěvačka Marcela v minulosti zpívala s kapelou Vivian, Hanz (kytara, zpěv) a Dušan (baskytara) se sešli v legendě Titanic, bubeník Luděk čerpal zkušenosti mimo jiné v kapele Motorband anebo také s naší úspěšnou SuperStar Gábinou Gunčíkovou. Klávesák Lukáš úročí v melodických nádeších Warning Vision své zkušenosti ze studia na konzervatoři. Warning Vision jsou unikátní hard and heavy kombinací tvrdých kytar, hutné rytmiky a řízného ženského zpěvu.

THE PANTwww.youtube.com
Severomoravské hardrockové trio The Pant vystoupí rovněž v rámci jubilejního dvacátého ročníku festivalu Masters Of Rock. Na jejich set se můžete těšit v pátek 12. 7. od 18.35 hod. Kapela zde živě představí nejen dvě nedávno natočené novinky Pokušení a Nic není fér, ale na pódium si přizvala také bubeníky ze známého bubenického souboru JUMPING DRUMS.

„Společně odehrajeme dvě skladby, a jak jsme si to již nedávno vyzkoušeli na klubových pódiích, bude to fakt mazec. Je v tom neskutečný náboj a energie. Ono se třemi bubeníky nehraješ každý den, takže se těším a zvu všechny na tento nevšední zážitek,“ prozradil něco z připravované show Roman Kočiřík – zpívající baskytarista a zakládající člen kapely.

Připomeňme jen, že kapela nedávno natočila k oběma výše zmíněným novinkám i klipy, které zveřejní v průběhu července, takže se máme na co těšit.

SALIERIwww.youtube.com
Melodicmetalová partička Salieri z Nového Bydžova vystoupí na letošním Masters Of Rock v sobotu 13. července od 14.00 hod. Zazní zde skladby z nově vydaného alba Memento včetně skladby Jen mrtví tančí, ke které byl nedávno dotočen klip, který svou sledovaností předčil nejedno očekávání.

Energické melodicmetalové songy zcela jistě rozhýbou posluchače pod pódiem. Všichni si určitě přijdou na své v rámci merche, který bude po dobu vystoupení, ale i poté, k dostání v jednom ze stánků vedle pódia. Takže určitě neváhejte v sobotu dorazit na druhou stage.

FORREST JUMPwww.youtube.com
Kapela Forrest Jump opět vystoupí na Masters Of Rock. Pro ročník 2024 bude domovem této moravské party rovněž 2. stage. Kapela se nachází téměř přesně uprostřed festivalové sezony, během které brázdí pódia letních festivalů po republice.

Vizovickou zastávku kapela bere srdečně. V těchto luzích a hájích je částečně doma, neboť frontman Pepa Michálek má životní základnu v přespolních Luhačovicích. Kapela zde na legendárním vizovickém festivalu nehraje poprvé, zahrála si již několikrát i na hlavní stagi. Pro letošek jsou připraveni to energicky rozpálit na ‘béčku‘ a nebude to o nic menší jízda.

‘Forresti‘ si s sebou přivezou zbrusu nové vydání vinylů, na kterých vyšla v nedávných dnech jejich poslední deska Vrtochy z roku 2023, a bonusové CD s cover verzemi Předobrazy. V neděli 14. července od 16.15 hod. se máte na ‘béčku‘ nač těšit, a to po všech stránkách.

100NA100 a Démoni CZ – www.youtube.com
Kapela 100na100 z Frýdku-Místku vystoupí společně s Démony CZ z Orlové na 2. stagi s velkou ohňovou show. Nebude to první společné vystoupení, v této sestavě hráli již na HellPdays, Sweetsen festu a také loni na MOR. Letos ale bude výhodou pozdější čas vystoupení a příslib, že v přítmí show lépe vynikne. Vypukne v sobotu 13. 7. v 19.45 hod.

Na úvod zazní song Mraky se táhnou, ke kterému v těchto dnech kapela točí videoklip a na stage se chystají v maskách z tohoto klipu. Pikantností, která unikla v minulých dnech, je, že část klipu točili v prostředí nočního klubu v Ostravě. Celou show na MOR doprovodí videoprojekce.

100na100 mají tedy pro Vizovice pár novinek a slibují, že nuda při jejich vystoupení nebude, obzvláště pokud, jak říká zpěvačka Naty, Démoni CZ někomu upálí zadek.

METANOLwww.youtube.com
Stovky mrtvých a tisíce otrávených metanolem by jistě zaplnily přední titulky nejčtenějších tuzemských tištěných i elektronických zpravodajských webů. Ale o co menší událost hodná zřetele je to, že Metanol, pop-metalová kapela, vystoupí na legendárním festivalu Masters Of Rock? Upřímně?

Kapela to popisuje vlastními slovy: „Pro nás to samozřejmě nemá váhu lidských životů, ale do kapelního životopisu to zaneseme na ctihodné místo. Zeptejte se stovek malých začínajících kapel, jestli si chtějí zahrát na MOR. Kdo odpoví, že nechce? Pochopitelně nikdo. Budeme tam my a vy. V celé parádě. A my už teď víme, že na nás nezapomenete a že my nezapomeneme na vás. Metanol na MOR nebude otrava, bude to droga, která vás dovede k hudební extázi. A varujeme, že tahle droga je nakažlivá a budete ji chtít znovu a znovu. První dávku servírujeme ve čtvrtek 11. 7. v 19.45 hod. na 2. stagi. Vaše závislost + naše závislost = společná radost!“ Další kapely najdete na webových stránkách www.mastersofrock.cz/cs/kapely.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1743

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *