RockShock

Internetový rockový magazin

Pro Absolut Deafers bude letošní Masters Of Rock velkou oslavou

Text: Jana Langerová
Foto: archiv skupiny

Už v pátek 12. července vystoupí skupina ABSOLUT DEAFERS na jubilejním dvacátém ročníku festivalu Masters Of Rock ve Vizovicích. Ten je svátkem pro mnoho příznivců této muziky a letos se bude jednat hned o několikanásobnou oslavu.

Zatímco festival Masters Of Rock oslaví 20 let, skupinu Absolut Deafers zde čeká jubilejní desáté vystoupení. Na vedlejší, takzvanou B stage se tak nyní vracejí po pětileté pauze s novým materiálem i obměněnou sestavou. „Vystoupení na Masters Of Rock jsme si vždy maximálně užili, a nejinak tomu bude i v pátek večer. Už se moc těšíme na fanoušky, a hlavně na tu jedinečnou atmosféru,“ říká za kapelu kytarista Jiří Czyž a zve všechny ve 22.05 hod. pod pódium.

Absolut Deafers se tímto vystoupením navíc chtějí ve velkém stylu rozloučit s vedlejší stagí. Naposledy tak půjdou ještě ve starých stopách, než menší pódium přenechají další generaci skvělých muzikantů a kapel. „Moc si vážíme toho, že jsme si na Masters Of Rock mohli tolikrát zahrát, a děkujeme pořadatelům za pozvání. Bylo to skvělé, ale příště se plánujeme vrátit už na hlavní stage,“ dodává s úsměvem kytarista Radek Sněhota.

Na festivalu Masters Of Rock vystoupí skupiny a interpreti jako JUDAS PRIEST, BRUCE DICKINSON, ACCEPT, MOONSPELL, nebo například AVANTASIA. Jiří Daron, šéf pořádající agentury Pragokoncert, prozradil, že se rozhodli oslavit kulaté výročí festivalu opravdu ve velkém. A to jak soupiskou kapel, která je podle něj nejlepší v historii, tak novinkami v areálu. Mezi ně bude patřit například nové pódium, tribuny nebo nová odpočinková zóna. „Letos to vyšlo tak, že hned tři ze čtyř headlinerů vydali studiové desky, které jsou celosvětově úspěšné a sklízejí pochvalné kritiky,“ doplnil dále.

Koncert Absolut Deafers nabídne poctivou porci rockové muziky a také nával energie. Skupina se vrátila zpět v plné síle a koncerty si moc užívá. Jeden z nich se odehrál například na oblíbené akci Motokravín v Dolním Benešově. Podle moderátora Jiřího Basty to byl návrat ve velkém stylu. „Hudba Absolut Deafers se dala poslouchat i očima: zvolili adekvátní dress code ke své muzice, korespondovalo to s jejich show a dodávalo jim to sebevědomí. Z pódia šel na diváky správný tlak a celkově to byl velmi příjemný poslech,“ uvedl.

Také na festivalu Slánský Tuplák fanoušci nešetřili chválou. Například Michal byl zvědavý, jaký bude comeback s tím, že většinou je to u kapel k horšímu. Koncert byl podle něj lepší, než když Absolut slyšel naposled. „Bylo to zábavnější. Mají nové kostýmy a pořád se něco dělo, tak to strašně rychle uteklo,“ říká. Petr Absolut Deafers předtím neznal. „Miluju Judas Priest a tohle byla klasická kytarovka jako Judas, takže za mě super. Odsýpalo to. Jeden song za druhým a žádné kecy. Hned jsem se díval, že na Masterech hrají po Judas na ‘béčku‘, tak na ně určitě půjdu,“ uzavírá.

Absolut Deafers se v původní sestavě dali dohromady v roce 2007 a o čtyři roky později vydali první Live CD + DVD s názvem Through 10,000 Holes a na podzim poté jeli turné s kapelou Vitacit a Láďou Křížkem. V roce 2012 si je jako předkapelu vybrala skupina Arakain a po jejím boku pak jeli i několik let poté. Absolut Deafers v roce 2013 vydali album Zrození a v únoru 2016 spatřilo světlo světa CD Himaláje v nás. V současné době koncertuje skupina ve složení: zpěv Jan Jašek nebo Kamil Řezáč, kytara Jiří Czyž a Radek Sněhota, baskytara Pavel Zábojník a bicí David Dušek.

Související odkazy:
www.absolut-deafers.cz
www.facebook.com/absolut.deafers.band
www.instagram.com/absolutdeafers


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1749

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *