RockShock

Internetový rockový magazin

Britská legenda Slade vystoupí v srpnu v Mikulově

Text: Brnokoncert

SLADE, bezpochyby jedna z nejznámějších britských kapel, se letos vrátí do Česka. Diváky v Praze a v Mikulově potěší a pobaví svou klasickou směsí pop-rock’n‘rollu. Slade si vydobyli popularitu po celém světě, o čemž svědčí i fakt, že 23 písní z jejich repertoáru v čase svého vydání brázdilo hitparády Top 20 a šest z nich dokonce obsadilo příčky nejvyšší. Jejich písně Cum On Feel The Noize a Coz I Luv You jsou dodnes velmi hrané v rozhlasovém éteru i využívané v televizních reklamách.

Kapela Slade se na hudební scéně pohybuje od roku 1966, kdy byla založena pod názvem NʼBetweens. Zakládajícími členy byli Dave Hill a Don Powell, kteří ve formaci působí dodnes. Později si název změnili na Ambroze Slade, což nakonec zkrátili na Slade.

Skupina byla pověstná svými bouřlivými živými koncerty a živou komunikací s publikem – a to stejné od nich můžete čekat i na jejich koncertech v Česku. V popularitě překonala všechny své glamrockové souputníky Wizzard, Sweet, T. Rex, Suzi Quatro, Smokie, Garyho Glittera i Davida Bowieho. Tvorba Slade významně ovlivnila další vývoj rockové hudby. Přestože se v USA příliš neprosadili, řada kapel přiznává inspiraci právě u Slade (za všechny jmenujme slavné KISS).

Při své návštěvě v roce 2016 s námi skupina oslavila 50 let své existence. Na srpnových koncertech vystoupí v aktuální sestavě: Dave Hill (kytara, zpěv), Alex Bines (bicí, perkuse), John Berry (zpěv, baskytara, housle), Russel Keefe (zpěv, klávesy).

Do Česka se nyní vracejí po několikaleté pauze v plné síle. Pro své vystoupení na Moravě si vybrali Amfiteátr v Mikulově.

23. 08. 2024, 17.00 hod. – Mikulov, Amfiteátr pod Turoldem

Předběžný časový plán koncertu:
16.00 – otevření areálu
17.30 – PASSAGE
20.00 – SLADE


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2027

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *