RockShock

Internetový rockový magazin

Chorvatský umělec Baby Lasagna, který letos skončil jako druhý v Eurovision Song Contest, se poprvé představí fanouškům v České republice

Text: Echopromotion

Po svém průlomovém vystoupení na soutěži Eurovize ve švédském Malmö si BABY LASAGNA získal srdce milovníků hudby po celé Evropě. Turné Meow Back Tour Spring 2025, které produkuje společnost Live Nation, začíná 16. března v Hamburku, zastaví se i v Praze, Curychu a dalších městech a skončí 26. dubna v Aténách.

Baby Lasagna obsadil druhé místo v soutěži Eurovision Song Contest s písní Rim Tim Tagi Dim. Baby Lasagna, jehož jedinečný hlas a vřelé poutavé vystupování okouzlily publikum, zajistil Chorvatsku historicky nejvyšší umístění na Eurovizi a nasbíral nejvíce diváckých hlasů.

Rim Tim Tagi Dim nyní boří mezinárodní žebříčky v Evropě i mimo ni a nadále si buduje pozici průlomového hitu. Další vzrušující kapitolou v kariéře Baby Lasagna je turné Meow Back Tour 2025 po celé Evropě.

Baby Lasagna, hudební projekt Marka Purišiće, se zrodil z autorovy potřeby uměleckého vyjádření, které mu umožňuje psát a hrát hudbu bez striktních žánrových omezení. S Baby Lasagna Marko konečně našel možnosti, jak může kombinovat neslučitelné žánry a vytvářet nové zvuky, které jsou svěží a vzrušující zároveň.

Poprvé se veřejně představil koncem roku 2023 se singly IG Boy a Donʼt Hate Yourself, But Donʼt Love Yourself Too Much a v první polovině roku 2024 pak naprosto prorazil v celosvětovém měřítku se singlem Rim Tim Tagi Dim. Píseň v únoru vyhrála chorvatskou soutěž ESC Dora a v květnu se umístila na druhém místě na Eurovision Song Contest ve Švédsku, přičemž získala zdaleka nejvíce hlasů veřejnosti v televizi od fanoušků po celém světě. Píseň nyní překročila 35 milionů streamů na Spotify a strávila nějaký čas v oficiálních žebříčcích Top 40 v teritoriích, jako je Velká Británie, Německo a Rakousko.

Po fenomenálním vítězství na ESC se příběh Baby Lasagna rozjel superrychle: podepsal globální nahrávací smlouvu s vydavatelstvím Polydor/Universal Germany, během jednoho dne vyprodal tři koncerty na stadionu v chorvatském Záhřebu a mnoho koncertů po celém Chorvatsku, na Balkáně i v Evropě. Po několika mimořádně úspěšných prvních koncertech na jaře letošního roku a s více než 60 koncerty rezervovanými do konce dubna 2025 vypadá budoucnost Baby Lasagna opravdu zářivě.

1. 4. 2025 – Praha, MeetFactory

Cena vstupenky 750 Kč. Vstupenky v prodeji v sítích Ticketmaster a GoOut.

Související odkazy:
www.facebook.com/profile.php?id=61557420422660
www.instagram.com/the_baby_lasagna
www.livenation.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1751

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *