RockShock

Internetový rockový magazin

Už příští měsíc se v Krnově rozpoutá další metalová bouře North-Eastern Open Air

Text: North-Eastern Open Air

Krnovský metalový festival North-Eastern Open Air se pomalu a jistě blíží a věřte či nevěřte, tento rok vás čeká jeho již dvanáctý ročník. Po první zatěžkávací zkoušce na novém místě bude tento rok pokračovat v areálu TJ Sokol Chomýž (Krnov) v sobotu 20. 7. 2024 od tradičních 14.00 hodin. I gastronomie dozná pozitivních změn a díky minulým zkušenostem se zase můžeme malými krůčky posunout k ještě lepšímu servisu.

Hudební složka bude pestrá. Jako vždy přinese to nejlepší z domácí metalové scény a pouze jednoho, ale zato výraznějšího zahraničního hosta. Nejblíže to mají do Krnova sousedé z Opavy, kapela L.D.G.C., která doveze crossover rap/metal a bude propagovat stále aktuální album Statictický údaj. Ostravskou metalovou scénu zastoupí již ostřílení, jako žiletka ostří KHATANO, jež opět povstali z popela jako Fénix a šíří všude kolem sebe metal/hardcorovou zkázu.

Do vod melodického death metalu se potopíme s brněnskými VANGUARD, brázdícími již několik let pódia po celé České republice, ale také v zahraničí. Laťka kvality bude skutečně vysoko. V podstatě domácí scénu zastoupí také kolegové a kamarádi, groovemetaloví APATHY AGAIN, za jejichž základnu lze považovat Sádek. Předvedou velmi seštelovaný stroj s velmi ověřenými hity, avšak i se zbrusu novými songy, a hlavně s posilou na postu baskytaristy. Tohle zajisté nenechá nikoho v klidu.

Kdo si pamatuje DWTK z předchozích ročníků, může si tuhle crossoverovou partu z Železného Brodu dát ještě jednou. Opakování je přece matka moudrosti a v tomto případě to platí dvojnásob. Věříme, že se skutečně pobavíte, a ještě můžete zkontrolovat, jak v kapele funguje chemie s novou posilou na postu druhého zpěváka. Nyní se posuneme do hlubin death metalu. Další položka z brněnské scény jsou ostřílení hráči s novou energií a chutí hrát FATALITY. Tohle bude skutečně osudové.

Domácí krnovská scéna bude zastoupena hardcore/crossoverovou bandou TARTARO:S, která si opět připravuje překvapení, jako na každém ročníku. Budete si moci na vlastní končetiny ověřit, jak jim to šlape s novou posilou na postu tlustých strun, a zkontrolovat, jestli novinka To The Last Breath / After Darkness Comes The Light zní lépe naživo, nebo na CD. Dle našeho názoru je zahraniční host SPACE OF VARIATIONS z Ukrajiny top kapela festivalu North-Eastern Open Air. Hráli už na festivalech typu Fajtfest a dá se říct, že se jim velmi daří míchat koktejl, kde se mísí dostatek agresivity, melodií, lehčích ethno prvků či elektroniky. Určitě obstojí na pódiích i s daleko známějšími a zkušenějšími kapelami. Je nám ctí je tedy přivítat na krnovské scéně.

Konec festivalu se odehraje v podobě tradiční loterie s věcnými cenami nejen hudebního rázu. Přijďte se pobavit, uvolnit, nadechnout se svěžího vzduchu, poklábosit s přáteli, zapařit na kapely, dát si něco dobrého. Musíte si jednoduše udělat radost. Vstupné 300 korun českých je na dnešní poměry stále důstojnou cenou, která určitě nezruinuje žádnou domácnost. Děkujeme za neutuchající finanční podporu Města Krnova a všem sponzorům, partnerům festivalu, všem, kteří jej pomáhají tvořit, jakkoliv jej podporují nebo se na něj chodí bavit. Ještě jednou díky, vážíme si vaší podpory.

Podrobnější info najdete na:
www.northeastern.webnode.cz
www.facebook.com/northeasternopenair
www.bandzone.cz/legendoftartaros


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1767

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *