RockShock

Internetový rockový magazin

Harlej se připravují na oslavu 30 let, natočili klip k písni Vstávej ve vyprodané Lucerně a v reedici vydali dva vinyly

Text: Warner Music
Foto: Pavel Novák

HARLEJ v dubnu zakončili jarní část turné k aktuálnímu albu Zatím je to dobrý ve vyprodané pražské Lucerně. Skupina převzala v průběhu večera Zlatou desku za jeho prodej a natočila většinu materiálu pro klip Vstávej.

„Chtěli jsme po delší době zachytit atmosféru našich koncertů a dostat do klipu i fanoušky, a Lucerna se na to přímo nabízela. Záběry se natáčely i na předchozích vystoupeních, ale většina jich je právě z Lucerny, která má prostě svoji magickou atmosféru a vždycky se tam rádi vracíme,“ říká Tonda Rauer, kapelník Harleje.

V předvečer významného koncertu zároveň vyšla další dvě alba z katalogu skupiny na vinylech – Když chválím, tak sebe (2004) a Čtyři z punku a pes (2006). „Původně jsme chtěli vinyly vydávat zpětně chronologicky, ale nakonec jsme se s vydavatelstvím dohodli na tom, že vyjdou současně tyto dva tituly. Má to svoji symboliku. První z uvedených alb bylo naší první spoluprací s Warner Music, tehdy ještě s Vláďou Šafránkem za mikrofonem, a následující album bylo prvním albem u Warnerů s Tomášem Hrbáčkem. Osobně mám obě alba hodně rád. Když chválím, tak sebe obsahuje hodně hitů, který hrajeme na koncertech dodnes, jako například Přirození, Proměna, Zemětřesení nebo Živýho mě nedostanou. Čtyři z punku a pes nás zase ukázalo trochu jinak a s novým zpěvákem v čele. A je tam třeba Balada o chlapci s nízkým IQ…, Královna noci nebo Uschlej list, což byla vždycky moje oblíbená věc,“ dodává Tonda Rauer.

Klipem Vstávej skupina pokračuje v podpoře svého posledního alba Zatím je to dobrý a zároveň se připravuje na oslavy třicátého výročí svého vzniku. „Chceme si ty kulatiny užít. Kromě několika speciálních festivalových vystoupení pojedeme na podzim 2025 halové turné, na kterém chceme Harlej opět ukázat v trochu větších prostorech, než v jakých jsou na nás naši fandové zvyklí. Uděláme všechno pro to, aby to bylo pro nás i pro ně něco, na co budeme moci dlouho vzpomínat,“ doplňuje Tonda Rauer.

Termíny halové tour Harlej 30 let – Byli jsme a budem:
04. 10. 2025 – Liberec, Dům kultury
10. 10. 2025 – Most, Sportovní hala
18. 10. 2025 – Pardubice, enteria arena
25. 10. 2025 – České Budějovice, Výstaviště
31. 10. 2025 – Plzeň, Lokomotiva
08. 11. 2025 – Praha, O2 universum
15. 11. 2025 – Zlín, Sportovní hala Datart
22. 11. 2025 – Brno, Vodová
29. 11. 2025 – Ostrava, Bonver arena

Související odkazy:
www.harlej.cz
www.facebook.com/HarlejCZ
www.instagram.com/harlej_official


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1724

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *