RockShock

Internetový rockový magazin

Snaefell a The Federation vyrazí na společnou ČR mini tour

Text: Miloš Zubr

SNAEFELL doprovodí norské THE FEDERATION coby headlinery na jejich mini turné po ČR spolu s brněnskou kapelou MALIBU SHOTS. Spolu si všichni zahrají 7. 6. v brněnském hudebním klubu Melodka (začátek v 19.30 hod.) a 8. 6. v pražském hudebním klubu 007 na Strahově (začátek v 18.30 hod.). Vstupenky budou k zakoupení jak v Brně, tak i v Praze přímo na místě u vstupu do klubu. Můžete se těšit na pořádnou porci metalové muziky. Buďte u toho s námi.

The Federation
Norská metalová kapela The Federation pochází ze středního Norska, z drsné krajiny Vikingů a nedostupných fjordů, čímž je také ovlivněna její tvorba. V roce 2022 vydali své druhé album s názvem Towards The Sun, v překladu ‘směrem ke slunci‘, které obsahuje devět skvělých skladeb (www.open.spotify.com).

Hrají ve složení Thomas – sólová kytara, Magnus – zpěv, Ørjan – basová kytara, Robert – bicí a Pål Vegar – kytara . Je to jejich první vystoupení v České republice, na které se velmi těší a kde by chtěli českému publiku blíže představit svoji tvorbu.

Snaefell
Šumperská heavy/powermetalová skupina Snaefell byla založena v roce 2008 a její název je odvozen od islandské sopky Snæfellsjökull, ve které je, podle románu Julese Verna, cesta do středu země. Kapela vydala dvě alba – Síla hudby (2009) a Stratovulkán (2015). Tvorba je vlastní a texty všech skladeb jsou v češtině. Žánrově jejich tvorba vychází z klasického heavy metalu a je doplněná samply se snahou o modernější pojetí. Kapela se může pochlubit několika videoklipy, za zmínku stojí  například její poslední videoklip Vzpomínky nevyhasnou, jehož režírování se ujal zkušený Michal Skořepa. Nyní se kapela chystá vydat v roce 2024 další singl s videoklipem a připravuje natáčení svého prvního a dlouho očekávaného uceleného alba.

Malibu Shots
Někdo z vás možná ještě pamatuje dobu 80. a 90. let, kdy frčel heavy metal s velkými načechranými vlasy, tygry, zebrami, leopardy a černou kůží. A kdo ne, může tuto dobu zažít s novou mladou kapelou Malibu Shots, která vznikla teprve roku 2023 v Brně, a už letos jezdí po Česku se svou autorskou tvorbou v angličtině, syrovými kytarovými riffy, taneční show a sexy outfity. V čele stojí frontman Jacob String, skladatel, multiinstrumentalista a nespoutaný zpěvák. Za kytarou Tommy Jane, skladatelka a organizátorka, vedle ní zakladatel kapely baskytarista Nikki Nitro. Přesný rytmus celé sestavy udává bubenice Lucy.

FB události – www.facebook.com/SnaefellBand/events


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1680

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *