RockShock

Internetový rockový magazin

Caligula’s Horse – Virtuózní prog s dávkou emocí v Praze

Text: Obscure Promotion

CALIGULAʼS HORSE pocházejí z australského Brisbane a jsou jedním z nejvýraznějších světel současného progresivního metalu, kde je perfektně vybalancován poměr mezi chytlavou písničkovostí a virtuozitou. Jejich hudba je barevná i emotivní a zahrnuje mnoho rozdílných vlivů. Převládá současný prog, který reprezentují kapely jako Haken, Leprous nebo Vola, ale jde mnohem dál, klidně k Tesseract, Opeth, Pain Of Salvation nebo King Crimson.

Po výborném albu Rise Radiant z roku 2020, které bylo po všech stránkách dotaženým kouskem – divokým, muzikálním, epickým a se skvělým zvukem, se nyní Caligula’s Horse vracejí s novou deskou Charcolar Grace. Album vyšlo koncem ledna a aktuálně zveřejněné tři skladby – The Stormchaser, desetiminutová The World Breathes With Me a Golem – jsou příslibem dalšího skvostného alba syrového progového zvuku se silnou dávkou emocí.

Německé trio THE HIRSCH EFFEKT překonává jakékoliv škatulkování svou směsicí progresivního metalu, hardcoru, komorní hudby, death metalu, jazzu, elektroniky a indie se všemi možnými dalšími myslitelnými žánry a splétá z nich vysoce osobitý mash-up. Večer otevřou nevadští FOUR STROKE BARON.

16. 05. 2024 – Praha, Rock Café

FB událost – www.facebook.com/events/391085303449620

Předprodej – www.obscure.cz/cs/tickets/detail/id/682


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1846

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *