RockShock

Internetový rockový magazin

Moorah dokončují nové album

Text: Moorah
Foto: archiv skupiny

Pražská post-blackmetalová kapela MOORAH dokončuje tvorbu nového alba. Vyjít by mělo v půlce letošního roku, tři roky po vydaní předchozí desky. Ty kapela vyplnila koncertováním především v evropských i českých klubech.

Nástupce velmi dobře přijaté kolekce Marnost nad marnost, která vyšla v celosvětové distribuci u labelu Art Gates Records, byl nahrán zčásti ve studiu Riverside Petra Bučila, zčásti v domácím frontmanově studiu.

„První album, jakkoli jsme na něj hrdí, vznikalo v omezených možnostech nejtvrdších covidových lockdownů. Teď jsme lepší muzikanti, máme lepší nástroje, širší možnosti nahrávání, a na výsledném zvuku je to znát. Je mohutnější, přitom organičtější a čitelnější,“ říká ke zvuku alba frontman Count Hroozah.

„Skladby pro nové album vznikly ve výrazně kratším čase, a výsledek tak myslím působí semknutěji. Jdou ve svém výrazu do větších extrémů než předchozí, přitom část z nich zní přirozeně hitověji, nebo řekněme přístupněji,“ dodává.

Na albu se objeví řada hostů z domácí i evropské scény, překvapením bude jméno stojící za finálním mixem a masteringem. O produkci se kapela postarala vlastními silami.

Nový line-up
Kapela prošla od vydání předchozí desky několika změnami v sestavě. Na pozici druhého kytaristy nastoupil Ghąl, původně jen jako záskok na evropské turné s Marduk. Baskytary se chopil Jöthun (spolu s Ghąlem působí v Outward). Frontman Count Hroozah, klávesista a tympanista Salage a bubeník Ferenc Fečo jsou v kapele od počátku jejího živého působení.

Aktuální line-up Moorah:
Count Hroozah – zpěv, kytary
Ghąl – kytary
Jöthun – baskytara
Salage – klávesy, tympán
Ferenc Fečo – bicí

Související odkazy:
www.facebook.com/MoorahMusic
www.instagram.com/moorah_music
www.moorah.bandcamp.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1545

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *