RockShock

Internetový rockový magazin

Karvinští Clustter otevřeli svá Srdce

Text: Jiří Olszar

Karvinská hard & heavy smečka CLUSTTER v loňském roce průběžně navštěvovala studio Hard Cafe, které je součástí známého stejnojmenného hudebního klubu v Karviné. Zkušení muzikanti se zde rozhodně neflákali, ale pilně připravovali své debutové album. A právě nyní nastal ten správný čas, aby nejen svým příznivcům představili výsledek svého snažení a otevřeli všem svá Srdce, jak zároveň zní název jejich prvotiny.

Nahrávka obsahuje celkem osm autorských skladeb, které pomyslně kličkují mezi slušně širokými žánrovými mantinely. Na své si tak přijdou jak milovníci tvrdého heavy metalu, masivních kytarových riffů či progresivních vyhrávek, tak i příznivci melodicky uvolněnějších momentů, lehce se dotýkajících až pop-rockových nálad.

Některé ze skladeb už měli posluchači možnost slyšet, ať již naživo, či prostřednictvím video a audio ukázek. Nechybí zde například ani videoklipová záležitost Rutina (www.youtube.com) či úvodní song Dost – původně nazvaný Clustter –, který se dočkal nejen nového aranžmá a názvu, ale i zcela nového textu. Dost v nové verzi si můžete poslechnout zde: www.youtube.com

Clustter se v průběhu let jen nepatrně proměnili. K původní trojici Petr Klíma – zpěv, kytara, Martin Petráš – kytara a Pavel Slechan – bicí se na sklonku roku 2022 připojil v té době hudebně neaktivní kytarista Lumír Krömer, který tak zkompletoval aktuální sestavu, jež se na debutové nahrávce podílela. Lumír Krömer se přidal ke kapele na popud hlavního skladatelského mozku Martina Petráše, se kterým před lety sdílel pódium v thrashmetalových Zone. Nyní se ale nově ujal baskytary a také textařské práce, která silně rezonuje s dnešní dobou.

Tracklist alba:
1. Dost
2. MMA
3. Srdce
4. Žižka
5. Vlny
6. Duše
7. Útěk
8. Rutina

Související odkazy:
www.clustter.cz
www.bandzone.cz/_118584
www.facebook.com/clustter


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 4.7 / 5. Počet hlasů: 3

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1345

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *