RockShock

Internetový rockový magazin

Michal Horák obléká frak. Omrknout ho můžete v novém klipu i na koncertech

Text: Supraphon

Po tradičně trochu ospalejším úvodu roku se s přibývajícím světlem (a pomalu pocvrlikávajícím předjařím) vlévá nová energie do žil nám všem – a platí to i pro písničkáře MICHALA HORÁKA. Ne že by vyloženě sundal nohu z plynu své rozjeté kariéry, to spíš zase zařazuje vyšší rychlost, a ještě mu při tom fešně povlává frak. Omrknout to ostatně můžete sami ve zbrusu novém klipu situovaném do 20. let 20. století k songu Malý lidi jsou taky lidi z loňského alba Ideální čas se nezbláznit a následně 8. a 9. dubna na speciálních koncertech s FILHARMONIÍ HRADEC KRÁLOVÉ.

„Vzhledem k takovému klasickému jazzovému nádechu skladby jsme se s videoklipem ubírali k šantánu začátku minulého století, kde hraje živá kapela a snaží se pobavit vytříbenou společnost. No a aby to nebylo tak prvoplánové, uvedli jsme děj klipu do paralelního vesmíru, kdy je medián společnosti dítě a kdokoliv nad 150 cm je vlastně nevídaná kuriozita. Přiznám se, že tohle byl hlavně můj výmysl, ale režisér Michael Nováček to ztvárnil ještě líp, než to bylo v mojí hlavě,“ komentuje Horák video novinku, v níž nechybí překvapivé rozuzlení na závěr…

Jak už bylo naznačeno v úvodu, kromě videoklipu se Michal nyní věnuje zejména intenzivním přípravám na dva dubnové večery, které se stanou dalším z milníků v jeho kariéře, tedy speciálním koncertům s Filharmonií Hradec Králové pod taktovkou Stanislava Vavřínka 8. a 9. 4.

„Když padla nabídka udělat koncert s filharmonií, nejdřív jsem se dost zalekl, protože téměř 13 let hraju sám a jen posledních pár let s kapelou. Ale jakmile jsem slyšel první úpravu od až nespravedlivě geniálního hudebníka Honzy Lstibůrka, tak jsem věděl, že to jednoznačně chci uskutečnit. To nebude jen můj koncert s doprovodem filharmonie, to budou moje písničky v osobitém provedení několika desítek nejlepších muzikantů z Královéhradecka, kterého já můžu nějakou záhadou být součástí. Na aranžích pracujeme spolu s Honzou a každá z písniček bude úplně jiná, a přesto to stále budu já. Neskromně musím říct, že si myslím, že to bude fakt bomba. Těším se na to šíleně,“ vyznává se Horák, jenž v rámci koncertů chystá také křest svého poslední tři roky průběžně připravovaného zpěvníku, „který je zároveň i knížkou povídek, fotek a básniček“.

O výjimečnosti akce svědčí i fakt, že koncert 8. 4. je s půlročním předstihem prakticky vyprodán a na 9. 4. zbývá už jen posledních pár vstupenek, které jsou k mání zde. Pokud se na vás nedostane, věšet hlavu ale rozhodně nemusíte. Na léto je totiž v plánu pěkná řádka koncertů s Michalovou doprovodnou kapelou a na podzim pak sólové turné. „Letošní rok budu mít opravdu pořádně nabitý. Bude legrace to všechno skloubit s doktorátem a výukou na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, ale zatím to zvládám a všechno mě to dost baví a naplňuje,“ dodává Michal Horák.

Průběžně aktualizovaný seznam všech plánovaných vystoupení i odkazy na prodej vstupenek najdete na webu www.michalhorak.eu. Pro další novinky a aktuality pak sledujte Michalův Facebook a Instagram.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2070

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *