RockShock

Internetový rockový magazin

Basinfirefest hlásí dalšího headlinera, přidává se i řecký black/death a orchestrální death z Itálie

Text: Obscure Promotion

Z mrazivého Finska dorazí na Basinfirefest heavy/power/symphonicmetaloví BATTLE BEAST, z jihu pak řečtí ROTTING CHRIST se svou jedinečnou směsí black a melodic/death metalu a doplní je italští hudební géniové a průkopníci orchestrálního death metalu FLESHGOD APOCALYPSE.

Finští Battle Beast, známí svou energickou show, chytlavými refrény a svérázným smyslem pro humor, se proslavili svou charakteristickou směsí drtivých kytar, symfonických kláves a velitelského vokálu zpěvačky Noory Louhimo.

Jejich hudba, ovlivněná tradičním heavy, power a symfonickým metalem, vykazuje rovnováhu mezi agresivitou a melodií, hymnickými refrény a složitými hudebními aranžemi. Za alba Bringer Of Pain (2017) a No More Hollywood Endings (2019) kapela získala uznání kritiky a ocenění, včetně titulu ‘Metalové album roku‘ na festivalu Emma Gaala. A se svým zatím posledním albem přivezou svůj ‘cirkus zkázy‘ do Spáleného Poříčí.

Dlouhá kariéra Rotting Christ trvá již přes 35 let. Řekové se stálou základní sestavou (kytarista a zpěvák Sakis Tolis se svým bratrem Themisem za bicími) obstáli ve zkoušce času a stali se jednou z předních (melodických) dark/blackmetalových kapel. Podařilo se jim dosáhnout dokonalé rovnováhy při spojování svého klasického a jedinečného stylu riffování a rytmiky s novými prvky, které přisypávají, aby jejich materiál zůstal zajímavý a svěží. Na svých čtyřech posledních albech se stále dokázali vyvíjet. Nyní ohlásili novou desku s názvem Pro Xristoy (což v překladu znamená před Kristem), a lákají na ni novým singlem Like Father, Like Son.

Symfonické muziky na našich pódiích pohledáte. O to spíš to bude stát za to, že na Basinfirefest dorazí kdysi striktně deathmetaloví Fleshgod Apocalypse, italští hudební géniové a průkopníci orchestrálního death metalu, v jejichž podání se snoubí death metal s Paganinim, Bachem a Mozartem.

Aktuální sestava:
BATTLE BEAST, BLIND GUARDIAN, BRAND OF SACRIFICE, CRADLE OF FILTH, DESTRUCTION, FEAR FACTORY, FLESHGOD APOCALYPSE, GUTALAX, HALOCENE, HULDER, IN EXTREMO, INSOMNIUM, KATAKLYSM, PANZERFAUST, ROTTING CHRIST, SKÁLMÖLD, SUFFOCATION, SUICIDAL ANGELS

26.–29. 6. 2024 – Spálené Poříčí

Více informací na www.basin.cz/cs.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1372

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *