RockShock

Internetový rockový magazin

Festival South Of Heaven doplnil line-up o poslední kapelu a je připraven na 3. ročník

Text: Jiří Olszar

Přípravy 3. ročníku jihočeského festivalu South Of Heaven jsou v plném proudu a pořadatelé právě doplnili line-up o poslední letošní jméno. Příznivci rocku a metalu se tak mohou těšit na celkem 19 kapel, které se ve dnech 5.–6. 7. 2024 představí v areálu malebného lomu ve Zbytinách u Prachatic.

Poslední potvrzenou kapelou se stali kanadští progresivní symphonic/metalisti OSYRON. Ti vystupují pod aktuálním názvem od roku 2012, ale jejich historie sahá až do roku 2004, kdy ještě působili pod názvem Morbid Theory. Na kontě mají tři oficiální alba a kromě Zbytin se letos představí například i na Masters Of Rock. Osyron tak doplnili poměrně slušnou nadílku zahraniční hostů, mezi kterými nechybí ani španělští death/metalcoroví ANCIENT SETTLERS, kteří jen před pár dny představili nové EP Tales From The Earth. Maďarský thrashmetalový kvartet ARCHAIC datuje aktuální aktivní éru od roku 2004, takže letos nejen na jihu Čech oslaví kulaté narozeniny. Slušnou dávku progresivního power metalu pak naservírují zkušení SEVEN THORNS z Dánska. S pěkně šlapajícím melodickým heavy metalem dorazí temperamentní Italové STRANGER VISION a takovou třešničkou na zahraničním dortu pak budou němečtí powermetaloví ninjové VICTORIUS. I v tomto případě bude mít jejich vystoupení slavnostní příchuť, neboť podobně jako Archaic letos oslaví 20 let na scéně.

Tuzemskému line-upu budou letos vévodit legendární PRECEDENS, kteří letos oslaví už úctyhodných 40 let. Skupina momentálně pilně pracuje na nových skladbách, takže se fanoušci mohou těšit nejen na klasické hity, ale i ochutnávku něčeho nového. Ke čtyřicítce ale příliš nechybí ani punkovým dinosaurům E!E. Skupina, která vznikla v roce 1987, se naposledy studiově blýskla deskou Poslední me!enu (2022) a fanoušci ve Zbytinách se mohou těšit na pořádný Panknrol. Další výčet domácích kapel se ponese především v metalovém duchu. Pěknou směs death, thrash a groove metalu namíchají mohelničtí ARCHEONIC, z Pardubic dorazivší DAY BEFORE budou mít pro změnu nabito ostrým metalcorovým střelivem a početná pražská cháska EWENAY potěší především příznivce folk metalu.

Alternativně pojatým gothic metalem se pochlubí další pražská parta HONORIS CAUSA a se zbrusu novým albem In The Shadows Of The Sun dorazí zkušení a populární deathmetaloví Plzeňáci INNERSPHERE. Chybět nebude ani další výborná deathmetalová smečka SCABBARD nebo thrashoví neurvalci XAGE, kteří jsou na světě sice krátce, ale samotné osazenstvo je velice zkušené. Milovníci melodičtější muziky si pak smlsnou třeba na havířovských SOLAR SYSTEM, kteří již pilně makají na následovníkovi své poslední desky Synchronicita. Na své si přijdou i příznivci hard rocku, a to s kapelami FIREBALL ze Zlína a frýdeckomísteckými NEVER FALL. A kdo má rád instrumentální art rock, ten by určitě neměl vynechat set prachatické kapely VIVAT JOE. Celý festival pak odpálí zbytinská folklorní smečka ZBYTINSKÉ BABY, která úspěšně odstartovala i loňský ročník.

Dvoudenní vstupenky za 700 Kč je možné zakoupit v předprodeji na oficiálním festivalovém webu, na místě pak budou k mání za 900 Kč. K dispozici budou i jednodenní vstupenky (také pouze na místě) za 500 Kč. Děti do 12 let mají vstup zdarma. Zdarma bude i kemp a parkování přímo ve festivalovém areálu.

Související odkazy:
www.southofheavenopenair.com
www.facebook.com/southofheavenopenair
www.instagram.com/southofheavenopenair


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 3

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1703

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *