RockShock

Internetový rockový magazin

Havířovská kapela LTB vydala debutové EP a uvedla jej i novým videoklipem

Text Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Zpěvák Láďa Tomis, jinak také frontman Jiří Schelinger Revivalu Ostrava (dříve například Doga, Bastard, Sjetý gumy ad.), se rozhodl oprášit již dříve vzniklý autorský projekt LTB (Láďa Tomis Band) a uvést jej zpět do života. Obklopil se zkušenými a talentovanými muzikanty, kteří se převážně věnovali své dřívější kapele Neon. Po navázání spolupráce se nakonec projekt LTB změnil v regulérní kapelu, jejíž aktuální počínání přináší i první ovoce.

Skupina se během uplynulého roku pilně věnovala přípravě materiálu, se kterým se na podzim loňského roku vydala do vyhlášeného jablunkovského studia Southock Recording (www.rokacstudio.cz). Zde pod dohledem zkušeného zvukového mistra Martina Roženka (Ador Dorath) natočila celkem pět songů. Martin se mimochodem postaral o kompletní mix i mastering všech skladeb. Celý tento komplet před pár dny skupina představila jako své debutové EP Odkazujeme láskám našim.

Skladby natočené pro aktuální EP pocházejí již z dřívějšího období, ale tentokrát dostaly nový zvukový kabát, byly opatřeny zcela novými aranžemi a některé byly i částečně přetextované. Tím vlastně skupina stylově uzavírá uplynulou éru, aby se již plně mohla věnovat přípravě zbrusu nového materiálu otevírajícího novou kapelní etapu.

Součástí EP je i bonusová skladba Čachtická paní, ke které vyšel v pátek 9. února i oficiální videoklip. Ten se natáčel v klubu Rock Café Southock v Jablunkově a také ve zlínských ateliérech. O kompletní profesionální zpracování klipu se postaral zkušený Marek ‘Frodys‘ Pytlik (www.frodys.com), kterého mohou hudební fanoušci znát například z kapel Awrizis nebo Postcards From Arkham (dříve např. Ill Crow nebo Dissolving Of Prodigy).

EP Odkazujeme láskám našim můžete momentálně sehnat na facebookovém profilu kapely či oficiálních stránkách, kde také najdete další novinky, které LTB momentálně připravují.

Aktuální sestava:
Láďa Tomis – zpěv, texty
Ivo Zuzčák – kytara
Robin Zajda – kytara
Tomáš Vajda – baskytara
Ivan Laněk – bicí

Související odkazy:
www.ltb-rock.cz
www.facebook.com/ladatomisband
www,bandzone.cz/ladatomisband
www.youtube.com/@LTBLadaTomisBand5


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 6

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2028

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *