RockShock

Internetový rockový magazin

Brněnská pětice whyohwhy nás na Resistor Sound Session vtáhla do svého intenzivního světa snů (a nočních můr?)

Text: Petra Braddock

Brněnská pětice WHYOHWHY představuje skrze Resistor Sound Session dvě skladby z chystané desky Bruises. Debutová deska vyjde už 13. 2. 2024 pod hlavičkou Day After Records. V kulisách prostoru brněnského HaDivadla, kde se natáčelo, kromě dvou uvedených písní kapela whyohwhy premiérově odhaluje i bonusový materiál, skladbu Darker Place.

Silným pilířem autentičnosti této dreampopové kapely jsou dva ženské vokály bez jasného určení ‘frontmanství‘, práce s autotunem či dalšími vokálními efekty. „Obsahově se texty obracejí k otázkám identity a určujícím vlivům v jejím formování. Přes citlivá témata intimity a narušení hranic až ke vzpomínkám na dětství či otázkám, zda se člověk narodí s lidskostí jako vlastností, nebo je to kapacita, které se musí naučit,“ říká o textech nového alba Barbora Hora, jedna z členek kapely.

Do světa snů (a nočních můr?) vtáhla kapela celý tým Resistor Sound Sessions. Nahrávání, míchání a masteringu se zhostil brněnský Novozélanďan, producent a muzikant Rhys Braddock. Za kamery se postavil dvorní tým v čele s Ivanou Tresa, Jonášem Svobodou a Mizuki Nakeshu a z posledních sessions známý Zdeněk Foukal. Finální ‘sny‘ pak nachystal Jonáš Svoboda a k celkové produkci se vrátila Petra Braddock.

Minimalistická hudba brněnské pětice whyohwhy stojí na neotřelém přístupu k vokálům a kolektivní práci ve prospěch celkového vyznění. Skupina se pohybuje na pomezí mnoha žánrů a inspirací dominantnějšími, z nichž jsou například slowcore či dream pop. Dekadentní lyriku narážející na úskalí života v patriarchální pozdně kapitalistické společnosti podtrhují přírodní a mytologické motivy. Jejich debutová deska Bruises vychází 13. 2. 2024 pod hlavičkou Day After Records. Křest se koná 22. 2. v brněnském Kabinetu múz.

FB událost – www.facebook.com/events/1297161970968296

Kontakt a odkazy na kapelu:
whyohwhy.kapela@gmail.com
www.ohwhyohwhy.bandcamp.com
www.instagram.com/whyohwhy.band
www.facebook.com/whyohwhy666
www.linktr.ee/whyohwhy.band

Resistor Sound Sessions:
www.youtube.com/@ResistorSoundSessions
www.facebook.com/resistorsoundsessions
www.instagram.com/resistorsoundsessions


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1309

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *