RockShock

Internetový rockový magazin

Kapela The Smile s Thomem Yorkem a Jonnym Greenwoodem z Radiohead vydala 26. ledna nové album Wall Of Eyes

Text: Arts Marketing

Britská kapela THE SMILE, kterou tvoří členové kapely Radiohead, zpěvák Thom Yorke a kytarista Jonny Greenwood, s bývalým bubeníkem jazzových Sons Of Kemet Tomem Skinnerem, vydala 26. ledna na labelu XL Recordings nové album nazvané Wall Of Eyes. Poutají na něj dva videoklipy z dílny respektovaného amerického režiséra Paula Thomase Andersona – nový Friend Of A Friend a podzimní k titulní skladbě Wall Of Eyes. Následovníka oceňovaného debutu A Light For Attracting Attention z roku 2022 kapela představí českým fanouškům naživo 12. června v pražském Foru Karlín. Jako předskokan v Praze zahraje britský elektronický DJ a producent JAMES HOLDEN. Vstupenky jsou v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal. Koncert pořádá agentura Charmenko.

Nový singl Friend Of A Friend kapela zahrála již během loňského turné a na nahrávce zní smyčce London Contemporary Orchestra a saxofon Roberta Stillmana. Vydání desky předcházely v minulých dnech po celém světě projekce nazvané Wall Of Eyes, On Film, kde diváci slyšeli celou desku spolu se záběry z jejího nahrávání. V rámci projekcí také proběhla světová premiéra videoklipu k singlu Friend Of A Friend, který natočil opět Paul Thomas Anderson na 35mm film. Program se také ohlédl za předchozími spolupracemi tohoto slavného režiséra s Thomem Yorkem nebo Radiohead.

Kapela The Smile své druhé studiové album Wall Of Eyes nahrála v Oxfordu, domácím městě Radiohead, a ve studiích Abbey Road. Album s osmi skladbami produkoval a mixoval Sam Petts-Davies a zazní na něm i smyčce London Contemporary Orchestra. Některé nové písně The Smile již naživo ‘testovali‘ při koncertech na turné k prvnímu albu. Videoklip k titulní skladbě vznikl v režii Paula Thomase Andersona, kterého se členy The Smile pojí společná tvorba – kytarista Jonny Greenwood je autorem hudby k Andersonovým filmům jako Lékořicová pizza, Až na krev a Mistr. Anderson také režíroval krátký film Thoma Yorka Anima a videoklip Radiohead ke skladbě Daydreaming.

The Smile vznikli v průběhu coronavirové pandemie, v době, kdy Radiohead ani nikdo jiný nemohli veřejně vystupovat. Premiérově The Smile zahráli jako překvapení v roce 2021 v rámci tehdejšího online streamu festivalu v Glastonbury. Od debutového alba A Light For Attracting Attention vydali dva živé záznamy a také píseň Bending Hectic, která se rovněž objeví na nejnovější nahrávce Wall Of Eyes.

12. 6. 2024, 19.00 hod. – Forum Karlín
Vstupné – Ticketmaster, Ticketportal za 1590 Kč

Videa:
www.youtube.com/watch?v=IsqqjOxEuAg
www.youtube.com/watch?v=sBtJ9_zTqdE

Walls Of Eyes – skladby:
1. Wall Of Eyes
2. Teleharmonic
3. Read The Room
4. Under Our Pillows
5. Friend Of A Friend
6. I Quit
7. Bending Hectic
8. You Know Me!


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1285

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *