RockShock

Internetový rockový magazin

Videoklipy Karin Ann bodovaly v USA i Cannes

Text: BrainZone Promotion

Několik týdnů poté, co česká i zahraniční hudební média vysoce ohodnotila poslední dva videoklipy česko-slovenské zpěvačky KARIN ANN, získala mladá hudebnice za svá videa rovnou několik mezinárodních ocenění. Nejvíce bodoval její aktuální videoklip A Stranger With My Face. Romantické špionážní video zasazené do 50. let minulého století natočilo v Praze americké režisérské duo TUSK. V hlavních rolích se kromě Karin Ann objevují američtí herci Gus Kenworthy a Ashley Moore. Právě tento snímek si na konci roku odnesl zlato na filmovém festivalu New York Tri-State Film Festival a předním světovém online filmovém festivalu Top Shorts. Stejný videoklip vysoce ohodnotila i odborná porota na festivalu City Of Angels Women՚s Film Festival v Los Angeles. Do semifinále se A Stranger With My Face probojoval rovněž na prestižních cenách Indie Shorts Awards v Cannes.

Karin Ann v písničce A Stranger With My Face přišla se symfonicky folkově zabarvenou melodií podporovanou bluesovými kytarovými linkami a harmoniemi ve stylu Fleetwood Mac. Americké režisérské duo TUSK skladbu o přílišné idolizaci a ztrátě části sebe sama pojalo jako romantický špionážní videoklip zasazený do 50. let minulého století.

Příběh sleduje mladou sekretářku (Karin Ann) v hollywoodském filmovém studiu, která má za úkol zjistit pravdu o skandalizovaných milostných vztazích filmové hvězdy (Ashley Moore) s různými muži. Při špehování odhalí, že takové aféry jsou zástěrkou její skutečné sexuální identity, v té době velmi tabuizované. Otevřený konec videoklipu dostal rozuzlení až v navazujícím hudebním videu Favorite Star.

Kromě A Stranger With My Face sbírala loni Karin Ann úspěchy také s klipem If I Fall For You. Ten obdržel v Los Angeles sošku akademie Film Awards (LAFA) za ‘Nejlepší hudební video‘. Stejný snímek bodoval i v The Telly Awards, kde dosáhl na bronzovou příčku, opět v kategorii ‘Nejlepší hudební video‘. Ocenění Telly Awards se v USA udílí již od roku 1979 a stojí za ním jedny z nejrespektovanějších reklamních agentur, televizních stanic, produkčních společností a vydavatelů z celého světa. Los Angeles Film Awards (LAFA) je měsíční soutěž pro filmaře a scenáristy z celého světa, která jim pomáhá nastartovat kariéru.

Karin Ann si velmi rychle vydobyla jméno jako ikona Generace Z v celé Evropě a nyní zkouší štěstí v USA. Je například držitelkou ‘Objevu roku‘ na cenách Žebřík časopisu Report a objevila se i ve dvou širších nominacích na Ceny Anděl. Jako první slovenský umělec byla uvedena na billboardu na Times Square v rámci Spotify՚s EQUAL Music Program.

Ocenění:
Festival Top Shorts: zlato v kategorii ‘The Best Music Video‘ za klip A Stranger With My Facewww.topshorts.net
New York Tri-State Film Festival: zlato v kategorii ‘The Best Music Video‘ za klip A Stranger With My Facewww.newyorktristatefilm.com, www.instagram.com
– Los Angeles Film Awards: čestné uznání v kategorii ‘The Best Music Video‘ za klip A Stranger With My Facewww.lafilmawards.net
Los Angeles City Of AngelsWomen՚s Film Festival: nominace za A Stranger With My Facewww.cityofangelswomensfilmfest.com
– Cannes Indie Shorts Award: účast v semifinále s A Stranger With My Facewww.cannesindieshortsawards.com
– Los Angeles Film Awards: zlato v kategorii ‘The Best Music Video‘ za klip If I Fall For Youwww.lafilmawards.net
– The Telly Awards: bronz v kategorii ‘The Best Music Video‘ za klip If I Fall For Youwww.tellyawards.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1421

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *