RockShock

Internetový rockový magazin

Tady na připravenou show nebo playlist nečekejte. Marc Rebillet miluje improvizaci a energii z publika

Text: Barbora Horáčková

MARC REBILLET, který sám sebe přezdívá Loop Daddy, se proslavil převážně videi na YouTube a streamy na platformě Twitch, kde živě vystupoval ze svého obýváku. Ukázky jeho expresivních a energických skladeb se začaly rychle šířit na sociálních sítích a brzy ho dostaly na velké světové scény. Nyní francouzsko-americký hudebník zavítá v rámci červnového festivalu Metronome Prague 2024 i na české pódium. Na diváky zde čeká exkluzivní Rebilletova tuzemská premiéra, která přinese energickou show bez předem stanovených pravidel.

Pořadatelé Metronome Prague 2024 pro diváky připravují na 80 hudebních a uměleckých vystoupení. Vstupenky jsou v prodeji již nyní na www.metronome.cz/cs/vstupenky-5.

Rebilletova inovativní hudba spojuje různé žánry včetně elektroniky, funku, R&B a experimentálního zvuku. Svým online začátkům, kterým vděčí za stále narůstající popularitu, vzdal hold třeba na festivalu Coachella 2023, kde odehrál svůj set pouze v županu a boxerkách v kulisách fiktivního bytu.

Schopnost přitáhnout pozornost publika a vytvořit neopakovatelný zážitek pro všechny ‘kolemjdoucí‘ dokazují i jeho živá (a zároveň streamovaná) vystoupení na ulicích či v parcích. Během nich se k hudebníkovi přidávají náhodní muzikanti a lidé mu přispívají takzvaně do klobouku. Vznikají z toho nezapomenutelné momenty, ke kterým se diváci můžou vrátit na jeho YouTube kanálu.

Za hranice hudby
I letos Metronome Prague nabídne mnoho překvapení, která návštěvníci objeví až během samotného dění, a také bohatý doprovodný program. Celou akci navíc příjemně doplní pohodlné zázemí s nevšední gastro zónou. Pořadatelé nyní také nabízejí možnost nákupu vstupenek a rezervace ‘festivalového‘ ubytování ve vybraných hotelech ve výhodném balíčku.

Právě rozhodnutí dát prostor unikátním show a neočekávaným zážitkům dalo vznik mottu letošního ročníku Metronome Prague: „Rádi bychom, aby u nás návštěvníci našli něco, co nikde jinde neuvidí, aby se k nám vraceli s tím, že je čeká skvělá hudba, rozmanitá nabídka nehudebního programu, ale i společenská událost, nějaké překvapení a především zážitek na celý život. Že se u nás prostě dostanou až za hranice hudby,“ komentuje David Gaydečka, ředitel Metronome Prague. Celou myšlenku doplňuje také nová vizuální identita, ve které se ikonický Metronome trojúhelník roztříštil a odráží všechny své části do okolí.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1241

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *